Kistehen
Fotó: Diana Komroczki

2019 elején a Kistehén hosszú szünet után jelentkezett új lemezzel. A hetedik, Bocsánat című album ismét hűen követi az eddigi Kistehén-lemezeket, miközben egyikre sem hasonlít: önálló, szabad, kísérletező, műfajok határait feszegető mind zenében, mind szövegben. A dalokból nem hiányzik a Kistehéntől megszokott társadalmi érzékenység, s a női-férfi lét bonyolult és megfejthetetlen kérdéseinek feszegetése sem.

 

?A Müpában egy rockzenekarnak mindig nehéz dolga van. Ülő közönség előtt, színházi keretek közt megszólaltatni azokat a dalokat, amik nem ilyen körülményekre lettek írva, ez kihívás is, nem csak korlát. Ilyenkor más kerül előtérbe a koncerten és a szövegek is nagyobb hangsúlyt kapnak. De mindenképpen más jellegű bennünk is és a közönségben is a megélt katarzis, arra törekszünk, hogy ez megvalósuljon.? ? mondta a június 19-i koncertről Kollár-Klemencz László, a zenekar frontembere.

Az új, nemrégiben bakelit lemezen is megjelent anyagot a teljes Kistehén zenekar jegyzi. Igazi közös produkció, Kollár-Klemencz László sajátos szövegeivel. A Bocsánat című album speciális előadásával a Müpában mutatkozik be a zenekar. Az est vendégzenészei: Vincenzo Lo Buglio (Terra Profonda) és Henri Gonzo (Fran Palermo).