93b0187_795x530_600x400.png
Mészáros Piroska a Call GirlbenFotó: Sín Olivér

A ZA-KO első bemutatója június 28-án lesz: Az utolsó tűzijáték című kétszemélyes darabban Udvaros Dorottyát és Földes Esztert láthatja a zalaegerszegi közönség.

A nagy érdeklődés miatt Miklósa Erika és Fekete-Kovács Kornél másik helyszínen, a Hevesi Sándor Színházban ad koncertet június 29-én. A jazz, az opera és az operett világát idéző esten a Liszt Ferenc-díjas trombitaművész-zeneszerző műveiből és átirataiból is elhangzik néhány darab.

Mészáros Piroska a Call Girl című monodrámával érkezik június 30-án Zalaegerszegre. A Manna és a Független Színművészekért Alapítvány produkcióját Spáh Dávid rendezésében mutatják be, a színpadi mű dramaturgja a zalaegerszegi Zrínyi gimnázium egykori diákja, Boronkay Soma.

A nyári színházi programsorozat a Kvártélyház Szabadtéri Színház zenés előadásaival, köztük egy új bemutatóval folytatódik. Huszka Jenő Lili bárónő című művét augusztus 2-án mutatják be: a főbb szerepeket Foki Veronika, Ticz András, Debrei Zsuzsanna és Bot Gábor játssza.

Júliusban a tavaly nagy sikerrel játszott Szép nyári nap című Neoton-musicalt tűzik műsorra. A zenés előadással július 27-én Szombathelyen, az Iseumi Szabadtéri Játékokon vendégszerepelnek.

Jelenleg a Kvártélyház és levéltár épületének a felújítása zajlik, de a belső udvar és a belső homlokzat rekonstrukciós munkáira csak a nyári szabadtéri színházi programok befejezése után kerül sor. A kvártélyházi estéknek szép hagyománya van: az első színjátékot 1843-ban, a Deák Ferenc tiszteletére rendezett szabadtéri ünnepségen mutattatták be a belső udvaron.