zugloi-filharmonia-koncertek-teli-berlet
Forrás: mma.hu

A kétnapos rendezvény elődje a 11 éve debütáló kortárs magyar hegedűkészítők kiállítása volt a Régi Zeneakadémiában, ahol évről évre bemutatkozhatott a hazai fiatal hangszerkészítő generáció. Az idők során a tematika tovább bővült és más művészeti ágak csatlakozásával vált sokszínűvé.

Az idei esemény az Új magyar mesterhangszerek kiállítás megnyitójával indul, majd a Szegedi Hegedűegyüttes ad koncertet. Délután 2-kor Holló Bence A Stradivari hegedű titka című előadását lehet meghallgatni, ezt egy hangpróba követi, amelyen kiderül, hogy egy Stradivarinak vagy egy kortárs hegedűnek jobb-e a hangzása. A pénteki napot a világhírű Hubay mesteriskola utódainak koncertje zárja.

Uj_magyar_mesterhangszerek
Az Új magyar mesterhangszerek kiállításon a hazai készítők mutatkoznak be
Forrás: programguru.hu

Szombaton lesz a szervező, Szecsődi Ferenc hangversenye, majd egy borkóstolóra invitálják a résztvevőket.

Az esemény ideje alatt megtekinthető Véber Noémi festőművész Inspirációk hegedűre című kiállítása, pénteken pedig Marton Árpád hangok ihlette verseit hallgathatjuk.

Mindkét nap programjain a részvétel ingyenes, de előzetes, online regisztrációhoz kötött a vigado.hu/hegedu-unnepe-2019-1 és vigado.hu/hegedu-unnepe-2019-2 linkeken.