annabal-balatonfured-2015-2
Az Anna-bál egy pillanata 2015-ből
Forrás: annabal.hu

A bált megelőző kedden és szerdán tartják a 7. prímásversenyt, csütörtökön a Magyar Állami Operaház énekkara lép fel, pénteken pedig Verdi-operákat hallgathat a közönség az operaház zenekarának közreműködésével.

Néhány újdonsággal is készülnek a 194. Anna-bálra. A Gyógy tér a bál kültéri helyszínévé válik, ahol büfévacsora várja a báli közönséget.

annabal-balatonfured-2015-10
Forras: annabal.hu

A báli estén Operettgálát láthat a közönség Kálmán Imre nagyoperettjeiből, a Magyar Állami Operaház szólistái, balettművészei és a Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével. A mintegy háromnegyed órás műsort Káel Csaba állítja színpadra.

A bálra készülve az Anna Grand Hotel hat szobával és két lakosztállyal bővült, megújult a wellnessrészleg és a konyha is. A korábbi évekhez képest változik az éjféli büfé kínálata: a késői órákban sajtkülönlegességeket kóstolhatnak majd a vendégek.

annabal-balatonfured-2015-1
A Herendi Porcelánmanufaktúra a bálra 3500 darabos utazó készletükkel érkezik
Forrás: annabal.hu

A Herendi Porcelánmanufaktúra a bálra 3500 darabos utazó készletükkel érkezik, amelynek értéke meghaladja a 75 millió forintot.

A bál szépét a Nemzeti Lovas Díszegység kíséri majd, amely kizárólag fekete, magyar lófajtákkal érkezik a rendezvényre.

annabal-balatonfured-2015-13
Forrás: annabal.hu

Harminckét fiatal érkezik a bálra a település testvérvárosaiból és 17 helyi elsőbálozó is részt vesz majd az Anna-bálon. A bálra érkező hölgyek nyakába kerülő szív színét ezúttal a lenyugvó nap ragyogása ihlette.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezték Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc vértanújával.