street_food_weekend
Fotó forrása: zalaegerszeg.hu

2017-ben rendezték meg az első Street Food Weekend programsorozatot, amely idén a Z’Art elnevezésű művészeti fesztivállal is kiegészül. A Z?Art fesztiválon jelen lesz a zene, az irodalom, a költészet és a képzőművészet is. Május utolsó napján a város dísztermében mutatják be Egerszeg ízét, a Csipke Passzázst Alagút Galériává alakítják át.

A Dísz téri Versfülke különleges helyszíne lesz a fesztiválnak: a járókelők a Zrínyi Gimnázium Szépirodalmi Műhelyének repertoárjából választhatnak ki egy irodalmi művet, amelyet a diákok bemutatnak. Irodalmi flashmob keretében a Zalai nemes szobránál és a belvárosi kávéházakban Ecsedi Erzsébet és Mihály Péter színművészek mondanak verseket, meséket vagy prózarészletet.

Ecsedi_Erzsebet
Ecsedi Erzsébet színművész
Fotó forrása: szinhaz.org

A zenei flashmobon a zeneiskolák növendékeinek előadásában tradicionális és klasszikus művek mellett könnyű- és filmzenék hangzanak majd el a Dísz téren, az énekeseket vonószenekar kíséri. A belvárosban művészeti kuckót alakítanak ki, az alkotóműhelyben készült gyermekrajzok díszítik majd a sátor környékét.

A gasztronómiai programok a művészeti fesztivállal párhuzamosan zajlanak: több mint húsz autó érkezik majd más-más street food kínálattal Zalaegerszegre.