Bazsinka_Jozsef
Bazsinka József tubaművész
Fotó forrása: bfz.hu

Folytatódnak a sorozatok az Óbudai Társaskörben: május elején a Könnyed kortárs kalandok Becze Szilvia szerkesztésében ez alkalommal Bazsinka József Liszt-díjas tubaművésszel és vendégeivel kalandozhat a publikum korszakok és műfajok között.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszakának színpadi gyakorlatát láthatja a közönség május 10-én Szinetár Miklós rendezésében.

Mozes_Tamara
Mózes Tamara
Fotó forrása: bmc.hu

Mózes Tamara és Pete Churchill világjáró énekes-zongorista közös koncertet ad május 11-én, a jazzfeldolgozások mellett saját szerzeményeikből is játszanak majd.

Május 17-én pedig László Attila jazzgitáros lép színpadra a Budapest Ragtime Banddel.

Május 12-én a Tavasz a Krúdy-negyedben című egész nap kulturális programokkal várják a látogatókat: lesz zene, irodalom, gyerekprogram, kiállítás, verklimuzsika, fiákerutazás. Fellépnek az Andor Ilona Zeneiskola növendékei, a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar, az Aquincum Vonósnégyes és a M.É.Z. Együttes, a koncertek között Krúdy Gyuláról szóló előadásokat hallgathatnak Saly Noémitől és Windhager Ákostól.

Május 24-én a Fehéren feketén című sorozat hangversenyén Érdi Tamás zongoraművész játszik Chopin-műveket.

Illatos_fehernemuk_hajtogatoja
Cserna Antal, Szalai Kriszta, Lux Ádám ? Illatos fehérneműk hajtogatója

Május 26-án új előadással készül a PÁB-Színház, az Illatos fehérneműk hajtogatója című zenés felolvasószínházi esten egy jó cseh sör mellett Milos Forman feleségével nosztalgiázhatunk és Karel Gott dalait hallgathatjuk Ruttkay Laura, Szalai Kriszta, Cserna Antal, Gémes Antos, Lux Ádám közreműködésével.