?A Harkány és Szigetvár között lévő tájegység az egyik legszegényebb Magyarországon. Mi a kultúrán és a kulturális hídon keresztül megpróbáljuk egy kicsit előtérbe helyezni, legalább erre a néhány napra" ? mondta Márta István fesztiváligazgató.

Mint megemlítette, az itt található furcsa tájházak csak ezekre a falvakra jellemzőek, ilyen például a Hagyományok őrző háza Tésenfán vagy a szaporcai tájház, amelyet a falu összefogásával hoztak létre. Hozzátette: számos olyan kézműves termék van, amely ezen a tájon elterjedt.

?A fesztiválon erős innovációs programok is lesznek, kiemelt vendég lesz a Pécsi Tudományegyetem több intézménye és szaka. Megpróbálnak olyan dolgokat újraértelmezni, amely a falu hagyományából adódik, és idén lesz kínai ház is" ? fejtette ki Márta István.

Szintén jelen lesz a Bőköz fesztiválon a Nemzeti Művelődési Intézet, amely Baranya mellett Tolna és Somogy megye különféle hagyomány- és értékőrző projektjeit és gasztronómiáját is bemutatja. A rendezvény zenei kínálatában ott lesz mások mellett a Ghymes, az LGT-dalokkal érkező Karácsony János vagy a Talamba Ütőegyüttes a Hot Jazz Banddel. A fesztiválon lesz templomjáró túra és hagyományosan segítik a helyi diákokat.