zene-balassagyarmat-2019
 

A kurzusokat a Kossuth-díjas Matuz István és Kanyó András (fuvola), a Liszt-díjas Klenyán Csaba (klarinét), Banda Ádám (hegedű), a Skóciából érkező Fenyő Gusztáv, a Liszt-díjas Eckhardt Gábor, Kiss Péter (zongora), Ember Csaba (kórus) vezeti.

 

Hat hangversenyre várják az érdeklődőket a művészeti iskolában. Szombaton az EAR Együttes mutatkozik be, másnap lesz a muzsikustábor tanárainak nyitókoncertje. A további programok között szerepel Fenyő Gusztáv Beethoven-szonáta estje, előadói verseny Weiner Leó műveiből, koncertet ad tanítványaival és a zongorán közreműködő Csillag Péterrel Matuz István, majd július 30-án, a tanárok és diákok záró koncertjével ér véget a tábor.

 

Banda_Adam
Banda Ádám hegedűművész, a kurzus egyik művésztanára
Fotó forrása: bmc.hu

Július 28-án a hallgatók adnak koncertet Mohorán a Tolnay Klári Emlékházban, 29-én pedig gálaestnek ad helyet a volt vármegyeháza. A gálán közreműködnek a muzsikustábor tanárai, köztük a Nógrád megyei kötődésű Banda Ádám és Kiss Péter, valamint a versenygyőztes hallgatók, köztük a balassagyarmati születésű Magyar Valentin. Fellép még a Balassagyarmati Dalegylet, az Érsekvadkerti Pedagóguskórus és a szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar egyesített kórusa, orgonál Unterwéger Zsolt, szólót énekel Híves Boglárka és Kósa Bernadett.