Boney_M_feat_Sheyla_Bonnick

A Kaposfest immár tizedik éve híres arról, hogy a nemzetközi kamarazenei világsztárok mellett minőségi kiegészítő programokkal invitálja a városi lakosokat és a Kaposvárra ebben az időszakban érkező látogatókat.

 

Képzőművészet

A fesztivál fennálásának eleje óta a képzőművészet kihagyhatatlan eleme a programkínálatnak. Főleg azért, mert Kaposvár mint a Festők városa ontja magából a kiváló kiállításokat. 2019 májusában nyílt a szabad levegőn megfigyelt fény- és színjelenségeket visszaadó plein air festészet magyar megteremtője, Szinyei Merse Pál munkásságát bemutató tárlat az Együd Árpád Kulturális Központ Vaszary Képtárában. A kiállítás anyagának döntő része a Magyar Nemzeti Galériából, szegedi, miskolci, győri, pécsi köz- és magángyűjteményekből érkezett a somogyi megyeszékhelyre. Augusztus 13-án két alkalommal vehetnek részt az érkelődők tárlatvezetéseken, amelyből az egyik egy különleges éjszakai alkalom lesz.


Gasztronómia

A gasztonómiai mindig is fontos volt a fesztivál szervezői számára, hiszen a minőségi muzsikálás mellé ugyanolyan szellemiségű ételek illenek. Ezért augusztus 14-én gasztro napot tartanak, melynek során a közönség ellátogat a Kaposvári Piacra reggelizni, majd Segal Viktor, a Kaposfest séfje, aki már több fesztiválon készített ebédmenüt, ezen a napon Szepsy furmintot a Kaposfest borát kínálja a háromfogásos, különleges francia menühöz a Pergola étteremben. Ezután Tóth Sándor díjnyertes barista készíti el és kóstoltatja meg a Kaposfest kávéját az Egy Kávézóban, közvetlenül a kávé után érkezik az édességkóstolás, méghozzá Csiszár Katalin, 2016-os francia csokoládéversenyen a legjobbakat maga mögé szorító chuao csokoládéjával találkozhatnak az ízlelni vágyók az Eleven Bisztróban.

 

A gasztronómia jegyében a Kapos Hotel éttermében Rippl-Rónai süteményével várja a falatozni vágyókat, és ugyanígy tesz a Gard?Anna Cukrászda is, viszont ők a libamájas Kaposfest macaaronnal bűvölik el az ízlelőbimbókat.

 

Könnyűzene, gospel és stand up

Augusztus 17-én világsztár érkezik Kaposvárra. A 70-es és 80-as évek kiemelkedő popbandája és az eurodiszkó meghatározó együttese, a Boney M ad ingyenes koncertet Sheyla Bonnick énekesnővel a város főterén. Előzenekarként Bebét hallgathatják meg az egybegyűltek. Augusztus 19-én a Bolyki Balázs vezette Bolyki Soul&Gospel Kórus ad koncertet egy különleges helyszínen, a Nagyboldogasszony Székesegyházban. Az utóbbi években Bősze Ádám neve összeforrt a Kaposfesttel, hiszen nemcsak, hogy házigazdája, műsorvezetője is a fesztiválnak, hanem pár éve már megújuló saját stand-up előadásával csábítja a közönséget a Szivárvány Kultúrpalotába. Idén augusztus 15-én késő este látható, Bő szekund címmel.

 

Sport

Augusztus 15-én Kassai Lajos magyar íjkészítő, lovasíjász versenyző, a Magyar Érdemrend középkeresztje tulajdonosa néhány év után újra fogadja a Kassai Völgyben a Kaposfest rajongóit, és egy szokatlan lovasíjász bemutatót tart majd a lelkes érdeklődőknek. Augusztus 18-án a Zselici Csillagparkba szervezett túrán vehetnek részt az esti csillaghullásra kíváncsiak. De tárt kapukkal várja a vendégeket a Kaposvári Virágfürdő is, ahol kedvezményekkel és kényeztető kezelésekkel készülnek a Kaposfest vendégei számára.