Idén 13. alkalommal rendezik meg a kerület ünnepét Óbuda szívében, a Fő téren és Szentlélek téren, valamint a békásmegyeri Csobánka téren, ahol főként családi programokkal várják a közönséget. Ezeken felül a kerületben működő kulturális intézmények, múzeumok is számos programot kínálnak Óbuda Napján minden korosztály számára.

 


obuda_napja_3_600x400.png
Forrás: obuda.hu

Csütörtökön a Fő téren az Esernyős Galériában harmadik kerületi képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás.

Pénteken a fellépők sorát idén a Kerekes Band kezdi a Szentlélek téren, majd fellép a Csík zenekar is, akik ebből az alkalomból Kiss Tibit kérték fel vendégnek.

 

Szombaton a Middlemist Red, az Intim Torna Illegál és az Irie Maffia is koncertet ad. A Kobuci kert színpadán a Bekvart és a Csaknekedkislány zenél.

A Fő téren gasztronómiai programokkal, kézműves vásárral várják a látogatókat. A gyerekeket a nagyszínpadon szombaton Halász Judit koncertje szórakoztatja. A legkisebbeket a szervezők emellett Óbuda Esernyős szobrainál kakaó és limonádébárral, minicirkusszal, bábautomatával, Varró Dániel és Molnár György verses-zenés műsorával várnak. Izgalmas bemutatóival kiköltözik az eseményre a Csodák Palotája is.


deak_bill_600x399.png
Deák Bill Gyula

A Zichy udvarban ebben az évben is kerületi civil szervezetek mutatkoznak be. A szombati programok sorában az érdeklődők az Aquincumi Múzeum sátránál a gladiátoriskola növendékeivel is találkozhatnak ugyanitt.

A békásmegyeri Csobánka téren lesznek a Közbiztonsági nap rendezvényei szombaton, ahol este Deák Bill Gyula ad koncertet. A Kobuci kertben pedig átadják a kerületi kitüntetéseket. Emellett színes programok lesznek az Óbudai Múzeumban, a Római parti piacon, az Óbudai Társaskörben és a Platán Könyvtárban is.