eleven_tavasz
Forrás: PannonHírnök

Igazi szellemi közösséggé nőtte ki magát az elmúlt években a Kosztolányi és Karinthy által is kedvelt Bartók Béla út, ahol ismét megrendezik a már hagyománynak számító ELEVEN Tavasz utcafesztivált. Mintegy száz program, köztük a lakókocsiból zenélő Márkó dj, a Valami Swing zenekar hot jazz & cool swing koncertje, Mini WAMP designvásár, kiállítások és izgalmas workshopok várják az érdeklődőket.

A sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, az ínycsiklandozó falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolták a Bartók Béla Boulevardot. Tették mindezt a hely szelleméhez méltón, hiszen egykoron olyan nagy nevek, mint Kosztolányi vagy Karinthy is itt töltötték szabadidejüket, itt merítettek ihletet az alkotáshoz. Mindezt ünnepli a Tavaszi Zsongás, amelynek keretében könnyű- és komolyzenei koncertekkel, családi, gasztro- és művészeti programokkal várnak mindenkit négy napon keresztül.

Az ELEVEN Tavasz izgalmas kultúrcsemegéi között lesz Mini WAMP és Majoros Áron Test-terek című kiállítása a Faur Zsófi Galériában. A nulladik napon a Gárdonyi Piknik Speciálon zenél a Kozma Orsi Quarte és a Budapest Jazz Orchestra.

Eleven-Tavasz
A Bartók Béla út igazi szellemi közösséggé nőtte ki magát Forrás: vincemagazin.hu

Feltörekvő művészeti programoknak is helyet biztosít a fesztivál: bemutatkozik a Medence Csoport nevű alkotóműhely és az ország leghangosabb, két keréken guruló hangrendszere, a Vibee. Nem mindennapi táncos performanszokkal fog meglepetéseket szerezni a Collectives of Arts összművészeti társulata, a MetaForm zenekar pedig különleges hangszerekkel és fényfestéssel készül. A Táp Színház Sehova se című előadásának szereplői pedig mi magunk, az utca embere leszünk.

Különleges programokkal készülnek a Bartók Béla Boulevard kiállítóhelyei is. A Gross Arnold Galériában a festő- és grafikusművész életművének és gyűjteményének monografikus feldolgozásából nyílik kiállítás Gross 90 címmel. Mindennapi újjászületéseink címmel tart előadást a Perinatus Alapítvány a K.A.S. Galériában, ahol szó lesz arról, miként van jelen születésünk története a mindennapi életünkben, a Három Hét Galériában pedig a térépítés izgalmait élhetik át a gyermekek a nekik rendezett workshopon.

Az ELEVEN Tavasz keretében nyílik meg a Kredenc Műhely indonéz kiállítása, ahol Sigit Pamungkas damaszkolt ékszereit és objektjeit tekinthetjük meg, valamint Csernok Anna fotókiállítása mellett bútor installációs workshopon is részt vehetnek az ELEVEN Tavaszra érkezők.

A művészeti programok mellett gyermekfoglalkozások, társasjáték, ugróiskola is várja az érdeklődőket. A Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál készíthetünk továbbá pecsétet, és lesz többek között military makettkiállítás. A Hadik Kávéház teraszán szabadtéri jógaórát tart Sugár Bertalan. Minikoncertet ad a Weiner Leó Zeneiskola is.

Az Ablak a Bartókra helytörténeti fesztivál az ELEVEN Tavasszal egy időben, május 30-tól június 2-ig hoz mindannyiunkat közelebb hoz a genius locihoz a Bartók Béla úton és környékén keresztülhaladó táncelőadással, vagy a Hadikban egy slam poetry esttel, ahol a Nyugat költőit idézik meg.

További információ: itt