Samory_I
Samory I
Fotó forrása: tidal.com

Az idei fellépők közül a fiatal jamaicai Samory I a roots gyökereket követve vált világszerte ismertté. Szintén a reggae őshazájából érkezik Bushman, akinek kilencvenes évek végén kiemelkedő szerepe volt a műfaj újjáéledésében. Gyermekkora óta a rastafari mozgalom követője, dalainak üzenetei ezért is fontosak.

 

New_York_ska-jazz
New York Ska-Jazz Ensemble
Fotó forrása: brixtonrecords.blogspot.com

A Skatalites, a Toasters és a Scofflaws tagjaiból alakult a New York Ska-Jazz Ensemble, amely energikus koncertjein örökzöld jazz-sztenderdek és szving-dalok szólalnak meg a ska ütemére formálva. A Mellow Mood az egyik legjobb olasz reggae zenekar, producerük, Paolo Baldini Dub Files elnevezésű szólóprojektjével is színpadra lép. A vajdasági Sin Seekas a balkáni reggae színteret képviseli.

 

LB27
Ladánybene 27, a Reggae Camp megálmodói
Fotó forrása: a zenekar Facebook-oldala

Az öt nap alatt a műfaj szinte valamennyi hazai képviselője hallható lesz a Camp valamelyik színpadán, többek között a Ladánybene 27, a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), a Copy Con & Reggae Express Band, a Tigris, a G Ras & The Planeteerz, Diggieman, Bottah Rankin, Re-G és a Manaky.

A Dub Yard party helyszínen az elektronikus és akusztikus roots, Dub és Steppa zenék ismert európai és hazai sound systemek és selectorok tálalásában lesznek elérhetők. A RaStage színpadon fiatal reggae bandák és az elmúlt néhány évben debütált zenekarok, sound systemek mutatkoznak be.

 

A ceglédi fürdő a hatalmas zöld területével, tavával és medencéivel biztosítja, hogy a Reggae Camp valóban nyaralás legyen. A nappali órákban a strandon, a medence partjához közel felállított Strandsystem hangafaliból szól a reggae, míg a parton dancehall táncosok táncolnak. A Camp területén új helyszínen, a Roots Corner tóparti negyedében a hetvenes-nyolcvanas évek zenéje szól napközben.