Debreceni_viragkarneval
 

Az országalapító Szent István királyról is szól a rendezvény, amely már hetekkel ezelőtt elkezdődött, amikor a Szent Koronát és a Szent Lászlót ábrázoló virágkocsik a pápalátogatás idejére Csíksomlyóra érkeztek. A virágkompozíciók ? amelyek elkészítéséhez a hazai élő és szárazvirágok mellé egymillió szál friss dália érkezik majd Hollandiából ? felidézik az elmúlt fél évszázad legemlékezetesebb karneváljait.

 

Kiscsillag
Augusztus 20-án a Kiscsillag ad koncertet
Fotó forrása: szabadter.hu

Az eseményre Belgiumból, Hollandiából, Horvátországból, Indonéziából, Japánból, Kolumbiából, Németországból, Olaszországból, Oroszországból, Romániából, Spanyolországból, Tajvanról, Törökországból és Ukrajnából érkeznek művészeti csoportok. A tíz magyarországi együttes mellett 17 külföldi vonul majd fel a virágkocsik között a Nagyállomástól induló, a Nagytemplom mellett elhaladó és a Nagyerdőbe tartó karneváli menetben.

 

Nagy_Bogi
Nagy Bogi
Fotó forrása: Nagy Bogi Facebook-oldala

A karneváli programsorozat keretében több mint száz kulturális rendezvény várja majd az érdeklődőket Debrecenben: idén is megtartják a gyerekek Galiba-fesztiválját, a Békás-tó partján a hagyományos sörkert az idén egy bajor sörfőzde kínálatával is bővül, a Táncol a város-programok keretében négy napon át ropják majd a táncot a belváros terein.

 

Hatodik alkalommal lesz Karneváléj a Nagyerdei Stadionban augusztus 20-án 19.00-tól, ahol neves előadók lépnek fel, többek között ByAlex és a Slepp, Lovasi András, Falusi Mariann, Nagy Ervin, Hajdú Steve, Nagy Bogi.