quimby_1_0.jpg
Fotó: rockbook.hu

A ?családi busz? február 23-án Rácalmásra indul először, utána Békéscsabán, Debrecenben és Szombathelyen is megáll, a turné záróállomása pedig Budapesten lesz, ahol a Barba Negrában adnak koncertet két egymást követő napon, március 29-én és 30-án.

A Family Tugedörben a külön formációk nemcsak egymás után játszanak, hanem a zenészek feltűnhetnek egymás projektjeiben is. Hat zenekar és huszonhárom zenész látható és hallható a turné állomásain. A kétórás koncerteken műsort ad Gerdesits Ferenc dobosnak a Quimbyvel csaknem egyidős rockzenekara, a Marlboro Man, a billentyűs Balanyi Szilárd saját neve alatt futó produkciója énekesnőkkel (Galambos Dorina, Kiss Flóra, Schoblocher Barbara) kiegészülve, a trombitás Kárpáti Dódi Priváti Projectje, míg A Kutya Vacsorájában az ütőhangszeres-énekes Varga Livius és Gerdesits muzsikál a Quimbyből. A legfrissebb projekt az Aranyakkord, amely Kiss Tibi (gitár, ének) és Vastag Gábor ?dalkeltetője", de Mikuli Ferenc basszusgitáros is meglepetéssel készül a közös családi koncertre.


quimby__600x400.png
Fotó: quimby.hu

A Quimby Family Tugedör elnevezése 2006-ig nyúlik vissza, akkor a csapat válogatásalbumát ezzel a címmel jelentette meg. Az 1991-ben alakult Quimby eddig tizenhét lemezt készített, a legutóbbi, a Jónás jelenései 2016-ban jelent meg.