Az összművészeti eseményen július 30. és augusztus 3. között több mint hatszáz program közül válogathatunk Baranya megye négy településén, Kisharsányban, Nagyharsányban, Beremenden és Villánykövesden. A k2 Színház kifejezetten erre az alkalomra Hamvas Béla Karnevál című művéből készít előadást, szerepel az Örkény Színház is több produkcióval, valamint a Dollár Papa Gyermekei társulat Árvácska című előadását is színpadra állítják.

A koncertek között helyet kaptak olyan komolyzenei előadások is, mint Kodály Zoltán Háry János című daljátéka Dinyés Dániel vezényletével. Az irodalmi estek mellett workshopokat és képzőművészeti eseményeket is szerveznek. A szervező szerint a fesztivál népszerűsége jól mutatja, hogy van igény az emberekben a minőségi együttlétre. Mint mondta, idén több mint 60 ezer látogatóra számítanak az öt nap alatt.

Az Ördögkatlan egyik díszvendége a Hagyományok Háza lesz, saját helyszínen, ahol a táncház és a mesemondás mellett közös énektanulás, kiállítások, hangszeres szólisták és együttesek is várják az érdeklődőket. A díszvendégek között lesz még Reisz Gábor filmrendező, a Jelenkor Kiadó, de megemlékeznek a fesztivál indulásában fontos szerepet játszó Cseh Tamás halálának tizedik évfordulójáról is.

Bérczes Lászlóval készült interjúnk itt olvasható.