szent_gyorgy_nap_600x401.png
A nagyszínpad leglátványosabb produkciója mindig a Szent György-legenda előadása

Az Óbudai Waldorf Iskola 24. alkalommal szervezi meg Szent György-napi programját a Fő téren, ahol zenével, tánccal és kézműves kirakodóvásárral köszöntik a tavaszt.

A délelőtt 10 órától este 22 óráig tartó programok sorát az Óbudai Waldorf Iskola és a Csillagberek Waldorf Iskola mintegy száz fős gyerekzenekara nyitja.

A rendezvényen közel hetven iparművész és mesterember mutatja be portékáit és színpadi produkciók, koncertek, zsonglőrök, mutatványosok, vásári komédiások szórakoztatják a vendégeket.

Az idei esemény keretében megemlékeznek az első Waldorf-iskola megnyitásának 100. évfordulójáról is. A Waldorf 100 Művészeti Találkozó programjaihoz számos neves, a Waldorf-pedagógiához kötődő alkotó és előadóművész csatlakozott. A vendégek között megtalálható az idén 10 éves Csíkszerda, a Turbó Méhek, a Csángállók zenekar és a Józsa Tamás Band is.

Az Élő Könyvtárban neves művészek, írók, muzsikusok lesznek "kikölcsönözhetők", többek között Szinetár Dóra színművésszel, Lányi György népzenésszel és Gulyás Anna énekes, mesemondóval is beszélgethetnek az érdeklődők.

A nagyszínpad leglátványosabb produkciója idén is a Szent György-legenda előadása lesz, amelyben a vitéz legyőzi a csaknem 15 méter hosszúságú sárkánykígyót.

A Vasmacska KávéZooban kiállítások, kerekasztal beszélgetések, filmvetítések, pedagógiai műhely, este pedig a Páratlan zenekar táncháza várja a közönséget.

A vendégek közösségi alkotó és zenei workshopokba is bekapcsolódhatnak, továbbá kosaras körhinta, népi játszótér és mesekuckó is várja a gyerekeket. A Zichy-kastélykertben nemzetek konyhájával, a Fő téren hagyományos népi ételekkel készülnek.


Képek forrása: obuda.hu