Szirtes_Edina_Mokus
Szirtes Edina Mókus
Fotó forrása: bmc.hu

A Music ? la Pangea egy népi ihletettségű kompozíciót jelent, amelyben a jazz és a világzene arányosan jelenik meg egymás mellett. A big band-hangzás és az autentikus zenei hagyományok ? különösen a balkáni és magyar népzene ? ötvözésére tett kísérlet, amit átjár az improvizáció és a szabadság érzése. A lemez több tételes műzenei egységet elevenít meg, amely ősi szétválaszthatatlanságot tükröz. Lelkülete, mondanivalója hazánkból származik, de nem zárja ki a zenei eklektikát sem.

MAO
A Modern Art Orchestra

A darabok születését a környező népek zenéje is inspirálta. Többek között a balkáni zene asszimmetrikus lüktetése, a virtuozitás, a dallamvezetés és ennek izgalmas találkozása a fúvószenekar Modern Art Orchestra által képviselt felállásával. Valódi újdonságnak számít például az is, hogy József Attila: Egyedül című versét írják át énekhangra és big band-hangzásra.

Szirtes Edina Mókus sajátos hangzásvilágú dalait kifejezetten a MAO számára komponálta. A dudaszóval, tárogatóval és megannyi egyedi elemet felvonultató est során Lukács Miklós cimbalomjátéka is hallható lesz. A lemezbemutató koncerten Fekete-Kovács Kornél vezényel.

Fotók forrása: bmc.hu