ten_years_after_600x337.png
Ten Years AfterFotó forrása: rawramp.me

A Ten Years After július 6-án, szombaton játszik majd a 2014-től ismert, négyes felállásban; az együttesben a két alapító Chick Churchill billenytűs és Rick Lee dobos mellett Colin Hodgkinson basszusgitáron játszik, Marcus Bonfanti gitáron és énekkel pótolja a 2013-ban elhunyt Alvin Lee játékát.

 

A Miller Anderson Band a TYA előtt lép fel; a később a Spencer Davis Grouppal és a Chicken Shackkel is ismertté vált skót gitáros a Keef Hartley Banddel játszott az 1969-es fesztiválon, és woodstocki repertoárt hoz Paksra is. Érdekesség, hogy fellép vele a szaxofonos Lee Mayall, John Mayall unokaöccse.

 


dionne_bennett_600x400.png
Dionne BennettFotó forrása: twitter.com

Eric Gales, aki péntek este ad koncertet, idén a memphisi Blues Music Award legjobb blues előadója címét kapta. Szintén a tengerentúli bluest képviseli Little G Weevil ? Szűcs Gábor ? gitáros, ő a jamaicai származású énekesnővel, Dionne Benettel koncertezik.

 

Koncertet ad többek között a Deák Bill Blues Band és a fiatalok körében népszerű Ivan & The Parazol, ez utóbbi csapat Tátrai Tiborral lép a fesztivál nagyszínpadára. Tátrai az idén 25 éves Magyar Atom tagjaként is játszik majd.


deak_bill_gy._600x398.png
Deák Bill GyulaFotó forrása: rockbook.hu

A fesztivál utolsó napján nyílt napot rendeznek ingyenes koncertekkel, ahol magyar előadók ? a Magyar Atom mellett többek között a Soulbreakers, Varga János és barátai, a Tűzkerék xT ? Woodstockot idéző zenével lépnek fel.

 

Az eseményen ezúttal is lesz templomi koncert; a művészek, mások mellett Miller Andreson és Little G Weevil rövidebb, akusztikus programot adnak elő a paksi evangélikus templomban azoknak, akik nem kedvelik az erősített zenét.