szeder
Szeder
Forrás: Facebook

A Tisza-parti Nyár rendezvénysorozat hagyományos nyitó bulija az Emlékkoncert, amelyet július 12-én és 13-án az ?égi zenekarba távozott” zenészek emlékére rendeznek meg idén már tizedik alkalommal, és amelyen szolnoki és a városhoz kötődő zenészek, együttesek lépnek fel. Idén egy relikviákból, hangszerekből álló, Akikért a zene szól című kiállítás is kapcsolódik a produkcióhoz. A két nap alatt három színpadon 22 formáció mutatja meg Szolnok zenei életének sokszínűségét, július 20-tól pedig motoros programokat élvezhetnek a látogatók.

Immár kilencedik alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt július 12-én egy éjszakára a szolnoki városháza: kulturális, szórakoztató programokkal, képzőművészeti tárlattal várják a vendégeket.

A rendezvényen a Szolnoki Művésztelep kiállítását tekinthetik meg a látogatók, idén az Alkoss szabadon! című középiskolásoknak kiírt pályázatra érkezett alkotásokból nyílik tárlat. Az est színpadi programokkal, koncertekkel folytatódik a városháza udvarán. A New Step Fitnesz és Táncstúdió produkciója után Lőrincz Judit és Turpinszky Gippert Béla ad zenei műsort, majd a Smart Zenekar lép színpadra. Az este során lesz LED-fény- és tűzzsonglőr-bemutató, a gyerekeket szabadidős és népi játékokkal várják a szervezők.

Július 26-27-én Séf Randevút szerveznek, az eseményen számos ételkülönlegességet kóstolhat meg a közönség a Hild János téren. Mindkét este szabadtéri főzőshow-t láthatnak az érdeklődők Németh Ádám és Wirgha Márk séfekkel, valamint Molnár Bence junior séffel. Először vesz részt a programon az Auguste Escoffier Disciples magyarországi szervezete, amelynek tagjai egy francia bisztró hangulatát, ízvilágát varázsolják a közönség elé Jász-Nagykun-Szolnok megye szakácsai és Jerome Szkuta, a francia nagykövet séfje közreműködésével.

A rendezvény idején francia sanzonműsorral lép fel Szeder, valódi utcabáli hangulatot ígér a szolnoki Smart Jazz, és ott lesz az Oti Voice & Bass is.

A nyáresti rendezvényt, amely a belépéskor megváltott, úgynevezett Séf Tallérral látogatható, gyermekfoglalkoztató és bábszínház teszi teljessé.