gasparazzo-banda-bastarda-gasp
Gasparazzo Bandabastarda

Színpadra lép többek között Little G Weevil, a francia Eskelina, a brazil Xtreme Blues Dog, az olasz La Tresca együttes, valamint a szintén francia Les Garcons Trottoirs zenekar. Először jár Magyarországon a Gasparazzo Bandabastarda olasz banda.

 

A Hangfoglaló program már évek óta a fesztivál partnere. A programnak köszönhetően lép fel a rendezvényen Dánielfy Gergő és az Utazók, a Carson Coma, a DLRM, a Sharon?s és az Árnyéknyúl.

 

Littleg
Little G Weevil

A zenerajongók mellett a színházkedvelőkre is gondoltak a szervezők: idén is három előadással jelentkezik a Tiszavirág Fesztivál Nyári Színháza a Damjanich János Múzeum udvarán. Az utolsó tűzijáték című előadást kedden Udvaros Dorottya és Földes Eszter főszereplésével, szerdán, a Call girl című egyszereplős darabban Mészáros Piroskát láthatják a nézők. Minden jegy elkelt már a Francia rúdugrásra, amelyben Pál András, Herczeg Adrienn, Losonczi Kata, Urbán Tibor, Felhőfi Kiss László, Kovács Patrícia lép csütörtökön a közönség elé.

 

Közkívánatra idén lesz Tiszavirág Filmszínház minden este a Verseghy parkban.

 

az-utolso-tuzijatek1
 Az utolsó tűzijáték ? Udvaros Dorottya és Földes Eszter

A fesztivál gasztrokínálatában kisüzemi sörfőzdék, családi borászatok és pálinkafőzdék is bemutatkoznak. A Maláta teret és a Borházak utcáját összekötő szakaszon kézműves- és őstermelői vásár is lesz, ahol komédiások, utcaszínházasok, zenészek és utcabűvészek is feltűnnek. A program idején a Tiszán sétahajókázásra is lehetőség nyílik, Érdekes Szolnok címmel pedig városnéző séta indul szombaton a Hild térről.

 

Immár harmadik éve hangulatos fényfestést kap erre az öt napra a református templom homlokzata és idén először a városháza épülete is. A fiatalság kötődésének erősítésére és az alkotó közösség élményének megélésére kreatív rajzpályázatot hirdettek.

Fotók forrása: tiszaviragfesztival.hu