Anna_and_the_Barbies
Anna and the Barbies
Fotó forrása: annaandthebarbies.hu

A fesztivál nyitókoncertjét az idén jubiláló, tizenöt éves Anna and the Barbies adja. Hosszú évek várakozása után sikerült meghívni a világhírű zenészt, Snétberger Ferencet, aki a SoLáTi Music jazz-zenekarral lép színpadra. A műfaj kedvelői külön is örülhetnek: új lemezével jön Hegykőre a Balázs Elemér Group, és fellép a Malek Andi Soulistic.

Szabo_Balazs_Bandaja
Szabó Balázs Bandája
Fotó forrása: az együttes Facebook-oldala

A tavaszi budapesti életmű-koncertje után tér vissza Hegykőre Hobo, és további jubilánsok is vannak a programban: a szabadtéri színpadon új lemezével lép fel a tízesztendős Szabó Balázs Bandája, és koncertet ad a Szarka Tamás zenekarával kiegészült harmincöt éves Ghymes együttes, továbbá muzsikál a virtuóz Pál István Szalonna és Bandája is. A fesztivált az új hangvételű szólóalbumát bemutató Lovasi András koncertje zárja július 21-én.

Eszterhaza
A fertődi Esterházy-kastély

Az Eszterháza Központ két nagy múltú örökséghelyszíne idén is ingyenesen látogatható a Tízforrás Fesztivál résztvevőinek. Magyarország legszebb barokk-rokokó kastélya, a fertődi Esterházy-kastély, valamint a reformkori eleganciájú nagycenki Széchényi-örökség egyaránt várja a fesztiválozókat.