Lantos_Judit_Keramia
Lantos Judit kerámiaművész munkái

A felpörgetett életvitelünkben egyre nagyobb igény van az elmélyülésre, a lelassulásra és a saját alkotásra. A vásáron több olyan workshop is lesz, ahol maguk a látogatók is megtapasztalhatják az alkotás örömét.

Bánhidi Dóra blogja, a PandArte több mint nyolc éve a design, a divat és a kreativitás iránt érdeklődők egyik kedvenc olvasmánya. Dóra rendszeresen tart workshopokat, a WAMP-ra most egy egészen exkluzív foglalkozással készül a Bazsalikomos kert bloggal közösen, ahol a résztvevők különleges fűszersókat és hozzá színes tárolókat készíthetnek.

Bazsalikomos

A ReCreativity csapata is várja az alkotni vágyókat, az ő standjuknál az újrahasznosítás módszerén keresztül ismerkedhetünk meg a környezettudatos szemléletmóddal. A workshopon háztartási alapanyagokból, műanyagból, papírból, tetra pakból, pet palackból készíthetnek kiegészítőket, játékokat, használati tárgyakat a résztvevők.

A zöld közlekedés és az okos városfejlesztés ma már alapvető témái a környezettudatos szemléletmódnak. Az elektromos közösségi közlekedés eszközeit és a jövő okos városainak megoldásait az e-Mobi Elektromobilitás Látogatóközpont szervezésében ismerhetik meg a WAMP-ra látogatók.

design_vasar

A globális élelmiszeripar óriási terhelést jelent a környezetünkre, holott helyben termelt, szezonális élelmiszerek fogyasztásával sokat tehetnénk az ártalmak csökkentésérét. A Felelős Gasztrohős kampány célja, hogy növelje a fogyasztók ismereteit a felelős táplálkozásról. A vásáron a csapat interaktív játékon keresztül mutatja be, hogyan lehet egészségesen és egyben a környezetet is kímélve fogyasztani, étkezni, és egy tudatosabb életvitelt kialakítani.

A WAMP is részt vesz a Budapest Bike Maffia kampányában, melyben rászoruló, elsősorban hajléktalan nőknek szerveznek gyűjtést.

diakok_a_WAMP_on

Az előző évekhez hasonlóan idén is a kiállítók között lesznek az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákvállalkozásai, idén pedig a Közgazdasági Politechnikum diákcégjei is csatlakoznak a WAMP-hoz, így közel 10 márka saját tervezésű és kivitelezésű termékeit ismerhetik meg a résztvevők. A diákok munkáiban meghatározó szempont volt a környezettudatosság és az újrahasznosítás, a vásáron meg is lehet vásárolni a termékeket.

A programok mellett a divat és a design kapja a főszerepet. Az idei első WAMP-on több mint száz designer termékei közül válogathatnak a látogatók az egyedi tervezésű ruháktól és ékszerektől kezdve a kisszériás táskákig, kiegészítőkig és lakberendezési tárgyakig. Márciusban a tervezők már a friss kollekciójukkal készülnek

Forrás és további információ: wamp.hu