homokhati_sokadalom_2018
Homokháti Sokadalom 2018.
Forrás: rendezvenyhaz.morahalom.hu

Ebben az évben nyitja meg kapuit a Kolo szerb kulturális központ, ahol többek között az Újvidéki Színház, a Szabadkai Népszínház és a Tanyaszínház produkciói láthatók majd. Emellett a komolyzenétől a jazzen át az utcazenéig és a népzenéig számos műfaj képviselői is bemutatkoznak az intézményben.

Izgalmas nyári kavalkád fogadja a vendégeket a Homokháti Sokadalom és Rétesfesztivál idején, ahol könnyűzenei koncertek és nemzetközi néptáncfesztivál lesznek a fő események.

nemzeti_lovasszinhaz_morahalmon
A Nemzeti Lovaszínház egyik előadása Mórahalmon
Forrás: lovasszinhaz.morahalom.hu

Évről-évre egyre nagyobb közönséget vonz a térség egyik legfontosabb szakrális eseménye, a Homokháti Búcsú, amelyet hagyományosan Szent István napjának előestéjén tartanak.

A szabadtéri színházi programok gerincét a Patkó Lovas Színház produkciói adják. A repertoáron szerepelnek ismert operettek, például a Csárdáskirálynő és a Mágnás Miska, valamint a Kincsem és olyan népszerű musicalek, mint a Drakula vagy a Ruzsa Sándor.

morahalmi_sokadalom
Homokháti Sokadalom 2018
Forrás: moranettv.hu

Már hagyomány, hogy minden évben meghívnak egy határon túli magyar társulatot: idén a Nagyváradi Szigligeti Színház Heltai Jenő Naftalin című vígjátékával vendégszerepel Mórahalmon. Látható lesz a Molnár Ferenc-regény alapján készült zenés játék, a Pál utcai fiúk, a Haverok, buli, Bon-bon című musical és két könnyed bohózat A miniszter félrelép és az Elvis, Oltár, Miami.

További információk a programokról itt.