Forras_Neptancegyuttes
A Forrás Néptáncegyüttes
Fotó forrása: forrasneptanc.hu

A programfolyam már korábban elkezdődik: május 8-án, 9-én és 10-én is találkozhatunk néptáncos flashmobokkal Budapest több helyszínén. Május 10-én 19 órától a Hagyományok Házában ? a Táncház Napjára hangolódva ? az érdeklődők részt vehetnek a Forrás Néptáncegyüttes és a Kárpátalja Néptáncegyüttes Levelek Kárpátaljáról című táncos előadásán.

Az idei Táncház Napján új műsorstruktúrával várják a közönséget, délelőtt 11-13 óra között gyerek és családi interaktív programokkal, ezt követően este hét óráig folyamatos tánc- és énektanítással várják a népzene kedvelőit. Ebben az évben Nagybereg, Óbecse, Brassó, Kézdivásárhely és Temesvár is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az esti táncház 19 órától kezdődik a Hagyományok Házában, 19.30-tól a Zeneakadémia Nagytermében ünnepi népzenei koncertet és díjátadót tartanak.

A rendezvény tudatosan az önkéntességre épül, ezzel is hangsúlyozva a táncházmozgalom közösségi szerveződését, a közösségek alkotóerejét.

Tanchaz
Fotó forrása: hagyomanyokhaza.hu

A programfolyamot kézműveskedés egészíti ki, múltidéző beszélgetést tartanak az Írók Boltjában, és lehetőség nyílik a Hagyományok Háza Virtuális Valóságának (VR) kipróbálására is. A VR segítségével, szemüvegen keresztül, a fiatalok gondolkodásmódjához talán közelebb álló módon lehet egy-egy kiállításba betekinteni, és részt venni a Magyar Állami Népi Együttes előadásán.

A Táncház Napja házigazdái: Novák Péter és Szente János.