egerszeg_fesztival2

A fesztivál június 7-én a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület bemutatóival kezdődik el a városháza előtti téren. A Széchenyi téri nagyszínpadon a Köztársaság Bandája és a Góbé zenekar játszik, az est vendége a Csík zenekar lesz. A Dísz téri fesztiválsátorban Berkes Dániel és tanítványai várják a látogatókat, szombaton koncertek hallhatók itt. A Zobori Élményszínpadon tematikus programokat szerveznek.

Az első napon lesz még orgonakoncert, majd a Zala Szimfonikus Zenekar játszik klasszikus zenét, szombaton pedig a folklór kerül a középpontba: a Kikerics Táncegyüttes, a Kökényes Néptáncegyüttes és a Zala Táncegyüttes közös produkcióval lép színpadra. Ezen a napon helyi együttesek is koncerteznek, vasárnap pedig a Boban Markovic Orchestra játszik.

egerszeg_fesztival
A tavalyi fesztivál egy pillanata

Pünkösd vasárnap gyermekprogramokkal várják a legkisebbeket, a nagysátorban pedig gasztronómiai versenyt rendeznek: több mint húsz csapat készíti majd el a tájegység egyik legnépszerűbb ételét, a krumpliprószát.

Pünkösd hétfőn a nagyszínpadon a Szép nyári nap című Neoton-musical dalai csendülnek fel, míg a Zobori színpad vendégei a helyi tehetségkutató, a Zegasztár fellépői lesznek.

Lesz még termelői piac, kézműves kirakodói vásár, játékpark és közlekedésbiztonsági bemutató is.

További információ az esemény honlapján.

Fotók: egerszegfesztival.hu