A történetben egy nős filmproducer remek forgatókönyvet kap, amelynek kapcsán belép az életükbe a fiatal, független forgatókönyvíró. A találkozás mindhármuk sorsára végzetes lesz. A filmproducert Perjés János alakítja, a feleségét Nagy Enikő, a forgatókönyvírót Hajnal János. A sztori pedig egy pszichológus szemszögéből bontakozik ki, aki Jantyik Csaba figurája.

?A Spirittel mindig arra törekszem, hogy az emberi játszmák forgatókönyvét dolgozzuk fel ? mondta Perjés János. - A Chatszobában egy ilyen játszma bontakozik ki, amit már próbálni is óriási kihívás. Amiért a leginkább a műsorra akartuk tűzni a darabot az az, hogy bemutassuk, hogy aki név nélkül vagy akár névvel a neten mond véleményt, ítéletet, mennyire kétélű, gyáva fegyvert használ.?

A darab láttán minden bizonnyal mindenki felismer olyan jelenségeket, helyzeteket, amelyeket ő maga is megélt, így a Chatszoba talán az egyik legideálisabb arra is, hogy a Spirit Színház ?Beszéljünk róla? elnevezésű bérletsorozatának első darabja legyen, melynek ez az előadás lesz a témája. Itt a szakértő vendég Riha Zsófia pszichológus lesz, aki esetleg már a helyszínen tud a valamilyen formában az érintetteknek hasznos segítséget nyújtani. Mivel a Spirit Színház egy segítő központ keretében működik, alapvető, hogy a darabok érintette problémákra - akinek szüksége van rá, - akár itt is megoldást találjon. Több kolléga, önismereti tréner, párkapcsolati terapeuta dolgozik ugyanitt.

A színház repertoárja egyre szélesebb: a nagy színpadot igénylő zenés darabok, mint a Cabaret, továbbra is állandó befogadó helyre várnak, de az olyanok, mint Márai klasszikusa, a Csodálatos vagy, Júlia! Huszárik Kata és Détár Enikő főszereplésével itt kerülnek színpadra és folyamatosan műsoron van Müller Péter Szeretetkönyve, valamint a Popper, Faludy, Szepes Mária estek.

Ugyancsak indul a már említett ?Beszéljük meg! - a Te szemeddel? ? egy 4 előadásból álló bérletsorozat. A Szeretetkönyv és a Chatszoba mellett két új bemutató szerepel benne: Pinter két klasszikusa, a Szeretők és az Étellift. A bérlet keretében az előadások után az alkotók és az adott téma szakértői (pszichológus, párkapcsolati terapeuta, önismereti szakember) interaktív beszélgetés keretében dolgozza fel a látottakat. Aki pedig hasonló gondokkal küzd, azonnal tud élni azzal a lehetőséggel, hogy a spirituális műhely csoportos vagy egyéni foglalkozására jelentkezzen.