?Hogy tudott belebolondulni egy angol hölgy egy francia orvosba?? ? teszi fel a kérdést első találkozásukkor Pamelának Cesareo Grimaldi. Ugyanezt kérdezi magától is, hiszen olasz létére francia nőt vett feleségül. Akinek egyszer vakbélgyulladása lett és Pamela férje kezelte? a  kezelés végére pedig összeköltöztek. Pamela és Cesareo arra szövetkeznek, hogy a frigyet szétrobbantsák és helyreálljon a megálmodott béke. Naponta találkoznak, először egy bárban, majd szállodai szobákban és szövik a terveket. A helyzet az, hogy olasz barátunk nem veti meg az italt és Pamela is egyre inkább felszabadul a találkozások alkalmával. Egyre távolabb kerülnek alkoholmámorukban a valóságtól, és bár mámorosan jól érzik magukat, életük végérvényesen félresiklik az alkoholtól.

csincsin_spirit

?Ki érti meg a nőket? Berúgni egész egyszerűen lehet, ahogy minden férfi csinálja, átbaktatni egyik bárból a másikba? ? mondja Cesareo.

A darab, mindamellett, hogy rengeteg poénnal, örkényi keserű humorral fűszerezett, olyan problémákat vet fel, amik sok embert megérintenek: családok bomlása, a női alkoholfüggőség rejtegetése, az egyéb függőségek és a teljes leépülés.

csincsin

Párizsban járunk, az előadásban Piaf és Aznavour slágerei is megszólalnak, a két szereplő NAGYVÁRADI ERZSÉBET és PERJÉS JÁNOS előadásában, BABICSEK BERNÁT harmonika kíséretével. Érdekesség, hogy Babicsek Bernát a darab tíz évvel ezelőtti bemutatójában Pamela fiának szerepét játszotta. Most a színház új tagja, SZŐKE RICHÁRD alakítja Bobbyt.