Az indie, art-pop, electronic pop, jazz-pop és avantgarde stílust zseniális módon ötvöző formáció elkészítette első dalának videoklipjét. A jazzénekesnőként megismert Pápai Zsanett és szerzőtársainak formációja ismét bebizonyította, hogy nem hajlandó másokat utánozni, a saját útjukat járják.

A Directions című dal is éppen az önazonosság, a szerepek, a projekciók, az önmegvalósítás, az útkeresés és az egyéniség megtalálásának problematikáját állítja górcső alá. ?Az önazonosság trendi dolog mostanában. Amiből egyenesen következik, hogy rengeteg ember sokat tesz azért, hogy az önazonosság ? és az egyediség ? látszatát megteremtse. Az egymásra vetített képekkel azt szerettük volna megmutatni, milyen abszurd, nevetséges és szomorú az, mikor valaki ?kétségbeesetten önmaga akar lenni? ? fogalmazott a jelenségről Pápai Zsanett.

Imitation1

A videóban már első látásra feltűnnek azok a klasszikus elemek, bevett klisék, amik általában az útkeresésre szoktak utalni. Pápai Zsanett tudatosan játszik ezekkel: a szépségszalon környezete, a tükrök, a ruhásszekrény, a meditációs póz, a merengés és a projektor együttesen világít rá arra, hogy nem a görcsös önmegvalósítás és a mások által diktált irány követése fog elvezetni saját magunkhoz.

A klip forgatókönyvét Sin Olivér science art képzőművésszel, Farkas Henrik filozófussal és Gödri Bulcsuval együtt álmodták meg. Barátok és támogatók segítségével mindössze 485 forintból teremtették meg a klip védjegyévé váló különleges képi világot. A színes vetített jelenetekben látható dekorzselét a Zöldvilág Center, a helyszínt a NoBorder, a designer kellékeket pedig az MZF Fashion, SustiKKriszta és a Dorota. biztosította.

Imitation2

?A következő lépés az, hogy további dalokat írunk újabb zenészek, zeneszerzők közreműködésével, közben pedig igyekszünk a már meglévőket valamilyen formában rögzíteni. A cél egy saját album felvétele, amihez a szükséges pénzt közösségi finanszírozással szeretnénk összegyűjteni? ? avat be terveibe az énekesnő.

A klip: https://www.youtube.com/watch?v=7uZqE1zoVbU

További információ: http://www.imitation.hu/; http://papaizsanett.hu/