fbpx

Fourtissimo a Budapest Jazz Clubban

2

A népszerű, jazz-rockot játszó Fourtissimo Jazz Orchestra alapítói a Príma-díjas Kuna testvérek: Valéria, Márton, Gyula és Bence és a zenekar 2012 óta játszik a jelenlegi felállásban. Hangzásuk meghatározó eleme Valéria sokszínű énekhangja, illetve a jazz-rockra oly jellemző rézfúvós hangszerek erőteljes jelenléte.

Népszerűségükre mi sem jellemzőbb, mint hogy az elmúlt három évben közel 300 koncertet adtak hazánkban és Európa-szerte. A VII. Jazzy Dalversenyen két saját dallal indultak, mindkettő a döntőbe került, Funk 4 Fun című szerzeményük elnyerte a verseny Közönségdíját.

Hazánk egyik legnépszerűbb és legtöbbet koncertező jazzrock formációja szinte berobbant a magyar jazz-életbe. Több évtizedes, stílusokat átölelő alkotómunka után született a zenekar jelenlegi felállása 2012-ben, és azóta sikert sikerre halmozva hódítja meg a hazai és nemzetközi zenerajongók egyre szélesebb táborát. A Fourtissimo Jazz Orchestra alapítói a Príma-díjas Kuna testvérek, Valéra, Márton, Gyula és Bence.

Nevtelen

Fourtissimo Jazz Orchestra

A zenekar hangzását alapvetően meghatározza Valéria sokszínű énekhangja és a rézfúvós hangszerek erőteljes jelenléte. A jazz-rock kifejezés hazánkban kevésbé ismert, de a műfaj sajátosságai magában hordozzák a dinamikus és szórakoztató előadásmódot, a jazz értékeivel karöltve. Számos, méltán világhírű előadó képviselte és népszerűsítette ezt a műfajt, többek közt a Weather Report, a Chicago, a Maynard Ferguson Band, vagy Bill Chase.

Épphogy elindult 2014., máris a Magyar Rádió Márványtermében koncertezett a zenekar a “Klasszikus és Jazz” koncertsorozat keretében, egy hónappal később a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Zuglói Smooth Jazz Club-ban játszottak. Mindkét helyen teltházzal, és a zenekarra jellemző elsöprő sikerrel szerepeltek. Ezt követően a VII. Jazzy Jazz Dalversenyen indultak két saját dallal, melyből mindkettő a legjobb tíz közé, azaz a döntőbe került, majd Funk 4 Fun című szerzemény elnyerte a verseny Közönségdíját! A Művészetek Palotájában is gyakori vendégek, a Balkan Fanatik, és az Anima Sound System MR2 Akusztik+ koncertjén is közreműködtek.

Fotó: fourtissimo.hu

A rovat további cikkei