A jazz, a pop, az elektronikus és az indie zene műfajának stílushatáraival merészen és könnyedén játszó Imitation leginkább az art-pop műfajába sorolható be. A formáció 2014 óta működik Pápai Zsanett énekesnő vezetésével, amely Horváth ?Tojás? Gábor hangszeres kíséretével egészül ki.

A Directions a manapság trendinek számító, ugyanakkor görcsös önazonosság- és útkeresést állítja fókuszba. A téma a Get Out-ban is előkerül, miközben a társadalmi elvárásokon is elgondolkodhatunk.

A Directions klipje:

Az új dal, amiről beszélgettünk:

https://soundcloud.com/imitatio/imitation-get-out-1

?Az irónia, a reflexió fontos része mindannak, amit csinálok ? ha tartalmilag nézzük a dolgot ?, így nyilván erre a dalra is jellemző. Egyébként a szöveg maga egy fiktív szakításról szól: a másik fél karakterét azokból az emberekből gyúrtam össze, akik képtelenek kilépni egy rossz kapcsolatból, miközben folyamatosan próbálják megváltoztatni a másikat (nyilván hiába)? ? meséli az énekesnő, amikor a dal témájáról kérdeztem.

?A Get Out-ban nagyon szeretem az erős dob és basszus vonalat, és a lágyabb éneknek ezekkel alkotott kontrasztját, valamint azt, hogy ez egy lazább, hátradőlősebb hangulatú dal. Ja és persze a vokálokat, melyek véletlenül, a felvételek közbeni lalázgatásokból alakultak ki? ? árulja el a hangzásvilágról.

Pápai Zsanett azt is elmondta, hogy továbbra is azzal foglalkoznak, ami éppen jön, így nyitottak az electró, a reggea, a trip-hop, a jazz és grunge irányába is. ?A változatosság az egyik legfontosabb dolog számomra a művészetben ? így marad spontán, kreatív az alkotás, ezért szeretjük csinálni? ? fogalmaz.

Az Directions című klip baráti közreműködéssel együtt mindössze 485 forintból készült el. A Get Out-hoz egyelőre még nem terveznek klipet forgatni, ha viszont készítenének videót, akkor az egy animációs film lenne, vagy valamilyen széteffektezett abszurd hangulatú felvétel.