Hegedűs Endre, Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, tíz nemzetközi zongoraverseny díjazottja újabb nagyszabású vállalkozással lép a Müpa közönsége elé. A páratlan színpadi rutinnal rendelkező muzsikus emlékezetes Chopin, Brahms, Csajkovszkij és más romantikus versenyművekből összeállított estjei után ezúttal elsőként Beethoven lírai hangvételű IV. G-dúr zongoraversenye hangzik el, melyet még utoljára a zeneköltő maga mutatott be 1807 márciusában, Lobkowitz herceg palotájában.

A szünet után fölcsendülő Grieg a-moll zongoraverseny 1868-ban keletkezett. A norvég komponista művében egyaránt fölfedezhetjük nagy példaképei, Schumann és Liszt hatását, de mindenekelőtt a sajátosan egyéni zenekari és zongora hangzás ragad magával e nagyon népszerű versenymű hallgatása közben.

A nagy élményt ígérő zenekari zongoraest, mely műfaj tulajdonképpen Hegedűs Endre ?találmánya?, szeptember 24-én, csütörtökön ? 8-kor kezdődik a Müpában. Közreműködik a Duna Szimfonikus Zenekar, Deák András vezénylésében. Jegyek válthatók a mupa.hu és a jegy.hu oldalakon.