A koncerten Csajkovszkij-, Bach- és Puccini-műveket is hallhatunk a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara tolmácsolásában, Bangó Éva énekével. A prózai betéteket Fullajtár Andrea színművész előadásában hallgathatjuk meg, aki nemcsak művészként, de érintett édesanyaként is áll a színpadra. Fullajtár Andrea egy koraszülött baba és családja életének részleteit olvassa fel.

koncertakoraszulottekert_plakat

A koncert szervezője a Mellettem a helyed Egyesület elnöke, dr. Nádor Csaba, a Honvédkórház Koraszülött Osztályának vezetője és a korababákért folytatott ?harc? egyik vezéralakja, aki így fogalmazott: ?Magyarországon a koraszülés népbetegség. Minden tízedik újszülött idő előtt jön a világra. A koncerttel azokra a PICi hősökre szeretnénk felhívni a figyelmet, akiknek már életük kezdetén komoly harcot kell vívniuk az életben maradásért.?

A tisztelet, a hála és az összefogás eseménye is a november 13-ai koncert, melyre szeretettel várják az érintetteket és a támogató közönséget. A koncertet követően az egyesület a Koraszülöttek Világnapján, 17 órakor szimpátiasétát is rendez a Lánchídon, jelképesen hidat képezve az érintettek és a segítők között.

 

Műsor:

Giacomo Puccini: Krizantémok
Lara Fabian: Összetört ígéret
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Szerenád vonószenekarra op.48
Johann Sebastian Bach: E-dúr hegedűverseny BWV 1042
Johann Sebastian Bach: d-moll kettősverseny BWV 1043

 

Közreműködik:

Bangó Adrienne ? ének
Fullajtár Andrea ? színművész

 

Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara
Hangversenymester: Bangó Ferenc
Falvay Attila, Bangó Adrienne, Bangó Ferenc ? hegedű
Madaras Gergely ? karmester

Jegyek 2900 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

További információk:

http://bmc.hu/#!/program/3114/Koncert_#8211;_a_Koraszulottek_Vilagnapja_alkalmabol

https://www.facebook.com/events/1215355415174573/