Idén a programok a TEST és TECHNOLÓGIA témák köré épülnek ? a fesztiválon többségében táncelőadások, valamint az új technológiákból merítő projektek szerepelnek.

 

Shapers
Shapers

A Shapers című köztéri táncelőadást szeptember 3-án este a Rákóczi téren láthatják az érdeklődők. A francia Ex Nihilo társulat két rendező-koreográfusa két-két fiatal pályakezdő táncművészt választott ki nyílt pályázat útján négy országból: Franciaországból, Spanyolországból, Egyiptomból és Marokkóból, akikkel közösen hozták létre az előadást. Az alkotás, valamint a helyi adaptációk során a fiatal táncművészek a két koreográfus vezetésével elsősorban a különböző országok kortárs tánctendenciáit, ?táncnyelveit?, az emberi test, a táncos és a tánc, valamint az épített környezet egymásra hatását kutatták. Az előadásnak helyet adó városok emblematikus vagy éppen rejtett szépségeket rejtő helyszínein a tánc erejével és segítségével igyekeznek azok szépségét és költészetét megragadni és láthatóvá tenni a közönség számára. Az előadást beszélgetés követi az alkotókkal, valamint magyar közreműködőkkel.

 

A test, a mozgás áll a szeptember 14-én és 15-én látható magyar Ziggurat Project és a Vass Imre?Somló Dávid duó helyszínspecifikus produkcióinak középpontjában. A technológia pedig olyan külföldi és magyar projektek gerincét alkotja, mint az olasz Marco Barotti ?techno-harkályai? vagy a magyar Meetlab audiosétája. A PLACCC 2018-ban két egyetemmel is együtt dolgozik: a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a prágai DAMU (Előadó-művészeti Egyetem) hallgatói Cristina Maldonado Prágában élő mexikói művész vezetésével hozták létre videóinstallációkból álló performatív ?ikerkiállításukat?.
Zigg_1
Ziggurat Project

PLACCC 2018 program:

Ex Nihilo: Shapers (köztéri táncelőadás)
2018. szeptember 3., 18:00 (helyszín: Rákóczi tér)

Ziggurat Project: Légszükséglet (helyspecifikus táncelőadás)
2018. szeptember 14?15., 19:00 (helyszín: Csepeli Papírgyár egykori uszodája)

Meetlab: How to disappear completely (interaktív városi hangjáték)
2018. szeptember 14?16., 16:00?20:00 (találkozóhely: Meetlab, 1111 Budapest, Stoczek utca 11.)

Marco Barotti: The woodpeckers (audiovizuális installáció)
2018. szeptember 17?20. (mindennap más helyszínen, online követhető térképen)

The_woodpeckers
The woodpeckers

Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) / Cristina Maldonado: Körkérdés (performatív kiállítás)
2018. szeptember 20?22. (helyszín: KUBIK coworking iroda)

Divadelní fakulta Akademie múzických umění (DAMU) / Cristina Maldonado: The Mirror will make our living room look bigger (performatív kiállítás)
2018. szeptember 20?22. (helyszín hamarosan)

Somló Dávid?Vass Imre: It comes it goes (helyspecifikus táncelőadás)
2018. szeptember 22., 17:00, 18:30, 20:00. (helyszínek hamarosan)

PICTURE Budapest??stfold Project: filmbemutató (alkotók: Dér Asia, Haragonics Sára)

Bővebb információ: www.placcc.hu