A Vég s a végtelen az énekes saját bevallása szerint eredetileg édesanyjához íródott, de egyszerre szól minden nagyszülőhöz, anyához és apához, fiúhoz és lányhoz: mindenkihez, aki köszönettel tartozik az univerzumnak, és hisz az igazi emberi értékekben.

 

 

A klip története három síkon fut, három generáció képviseli az énekes egykori, jelenlegi és jövőbeli önmagát. Érdekesség, hogy a nagyapa szerepében látható idős férfit Takács Csaba édesapja alakítja, így közvetve a zenész mindkét szülője az alkotói folyamat részesévé válhatott.

 

A videóklip puritán, de jelentésgazdag képi világát és az idősíkok összemosását a készítők az úgynevezett multiexpozíciós technikával érték el (többek között ezzel a módszerrel készült például Taylor Swift Style című videója, de a True Detective című sorozat intrója is). A generációk közötti kapcsolatot jelképezi tehát az is, hogy a Vég s a végtelen időtlen története és a klipben közvetített hagyományos emberi értékek modern technológiával jelennek meg, ezzel is felélénkítve a dallamos rock műfaját.