tortenelmunknagyjai_szoborkep

A vár a kisgyerekes családok egyik legkedveltebb kiránduló helye, évente több tízezren zarándokolnak el a festő panorámával rendelkező várba. A múltban való időutazást a Történelmünk nagyjai című kiállítás teszi még élvezetesebbé, ahol királyaink, hadvezéreink és híres magyarokról tanulhatunk, elmélkedhetünk.

 

A vár kápolnájában látható a neves keszthelyi szobrászművész, Túri Török Tibor 33 híres magyart megformázó és bemutató alkotása. A kiállítás igazi időutazás, mely a honfoglalástól napjainkig rövid életrajzzal és a történelmi események felsorolásával bemutatja többek között Árpád fejedelem, István király, Széchényi, Petőfi, Kossuth alakját, kiemelkedő tetteit. Tisztelgés a ?nagyok? előtt, gyökereink, múltunk megismertetése a fiatalokkal, szerethető környezetben, ez a missziónk ? fogalmaz Mekler Norbert, várkapitány. ?Ennek érdekében idén is több fesztivált szervezünk, április végén a Csirke-csülök Fesztivált, míg nyáron a Kinizsi Napokat.?

 

A látogatók számára számtalan érdekes program kínálkozik a várban és környékén; megmászhatják a vártornyot, ellátogathatnak a vártömlöcbe és a Pálos romokhoz is.

 

A Kinizsi vár a március 15-i hosszú hétvége minden napján nyitva tart.