?Így még senki nem adott elő Leonard Cohent, Bob Dylant vagy Nirvanát, és nem is fog soha többé.?- írta a FÉLonline Pápai Zsanettről, akinek ?jelenléte és gesztusai egy pillanatig sem válhatnak erőltetetté, mert mindig elmerül az adott és egyedüli pillanatban. Van, hogy egyszerűen csak tündéri; van, hogy úgy szenvedélyes, ahogyan az legendás magyar dívák sajátossága; és van, hogy olyan, hogy ha kivennénk alóla a zenét, akkor a csupasz hangjával és az egész kisugárzásával beleillene akármelyik David Lynch-filmbe.?

A korábban Párizsban jazzénekesként és festőművészként is ?működő? Pápai Zsanett Magyarországon néhány éve vált ismertté. Formációiban a jazz standardek közvetlen és expresszív előadásán túl a lehető legkülönbözőbb zenei világokból (a mainstream poptól a protest songokon át a grunge-ig) származó dalokat tud homogén és személyes formanyelvére fordítani.

papaizs

 

Az énekesnő többek között fellépett már a párizsi Music Hallban, ahogy hallhattuk Rene Trossman zenekarával vagy Joe Fonda blues projektjében is. Expresszív és személyes kifejezésmódját keretezi Kis Dávid dinamikus, műfajokon átívelő gitárjátéka. Sok effekt és loop használatával a progresszív hangzás és modern zenei elemek keverednek a szenvedélyes lírai tónusokkal.

Popikonok jazz parafrázisai és jazz standardek groove, hip-hop és electro beatboxalapokra.

A zenekar virtuóz könnyedséggel járja be ezt a sajátos zenei univerzumot.

Életerős, sodró lendületű alapok és a lírai kifejezésmód különleges ötvözete teszi egyedülállóvá a quartet koncertjeit.

 

Pápai Zsanett ? ének

Kis Dávid ? gitár, loopok, effektek

Elek Mátyás ? basszusgitár

Szarvas Dávid ? beatbox

https://www.facebook.com/events/1695234577364753/