A Pandora?s Box eredeti felállásának volt frontembere 1980-82 között, 1984-ben hozta létre a több lemezt is készítő Varga Miklós Band nevű formációt, 1990-től pedig szólópályára lépett. Az egyszerre kiváló énekes és színész 1956. december 4-én született, azaz december 3-án este a SYMA Csarnokban hatvanadik születésnapját ünnepli a különlegesnek ígérkező koncerten. Ilyen alkalmakkor természetesen a teljes életművet illik bemutatni (már amennyi egy estén megszólalhat belőle), szerencsére ebben van tapasztalata, hiszen a Varga Miklós és a Band nevű együttessel több mint tíz éve járja az országot. A fellépéseken kiderült, hogy jól megfér egymás mellett az Őrült lány és az Oly távol vagy tőlem, vagy éppenséggel a Nemzeti dal és a Zöld, a bíbor és a fekete. No, és persze az elmaradhatatlan sláger, az Európa.

 

Ezen az estén azonban Varga Miklós mellett nem csak alapzenekara lép színpadra, sztárok egész sora fogja váltani egymást, többek között olyan énekesek, mint Radics Gigi, Kalapács József, Nagy Feró, Makrai Pál, Sasvári Sándor és olyan hangszeres kiválóságok, mint Alapi István, Muck Ferenc. A koncert egy szakaszán a Mendelssohn Kamarazenekar is bekapcsolódik, Pacsay Attila hangszerelésében megszólaltatva néhány jól ismert szerzeményt. Külön érdekesség, hogy Varga Miklós két gyermeke, a már saját jogán is ismert Vivien és Szabolcs duettel köszönti édesapját.

 

Két meglepetés sztárvendég is várható, de talán nem a névsorolvasás a legfontosabb, hanem az, hogy egyszeri és megismételhetetlen élményben részesülhet a közönség. Mert azon túl, hogy nagyszerű dalok hangoznak el nagyszerű muzsikusok játékával, a rendezvény jóval több lesz jubileumi koncertnél. A fülek mellett a szemek is élményhez jutnak, az előadás rendezésére ugyanis Varga Miklós régi barátját, Koltay Gábort kérte fel. Színházi látványelemek mellett archív felvételek vetítése színesíti majd a műsort.

 

További információk:

http://www.vargamiklos.hu/

https://www.facebook.com/Varga-Mikl??s-Hivatalos-Oldala-676427295774091/

 

Jegyinformációk:

http://www.eventim.hu/hu/jegyek/varga-miklos- 60-eletmu- koncert-budapest- syma-rendezvenykozpont-440399/event.html