fbpx

Ingyenesen elérhető online gyerek- és ifjúsági filmek karácsonyra

hírek 2022. 12. 06.

A Cinemira, hazánk egyetlen Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválja december 6. és január 6. között elindítja a Cinemira streamingszolgáltatást. Az ünnepi hónapban 45, fiataloknak szóló kisfilm és animáció érhető el ingyenesen, korosztály szerinti keresési lehetőséggel.

Kolorádó Fesztivál – La Femme-, Surgeon- és Beton.Hofi-koncert is lesz

Programajánló 2022. 12. 06.

A francia La Femme, a brit Surgeon, a hazai színtérről pedig Beton.Hofi, az Analog Balaton, a Bohemian Betyars, a Bëlga, Deva, az Elefánt és a Mordái is koncertet ad a jövő évi Kolorádó Fesztiválon.

Bermuda: Utas és holdvilág lemezbemutató koncert

Programajánló 2022. 12. 05.

A Bermuda együttes különleges módon dolgozta fel a magyar irodalom máig egyik legnépszerűbb alkotását, Szerb Antal Utas és holdvilág című művét: regényzenealbumot készítettek a filmeket kísérő filmzenék mintájára.

Legendás előadók a 11. Paloznaki Jazzpikniken

hírek 2022. 12. 05.

A jövő nyári, 11. Paloznaki Jazzpikniket augusztus 3-án Nik West és Rick Astley nyitja. Augusztus 4-én a Thievery Corporation, majd a Dirty Loops ad koncertet, augusztus 5-én pedig az Incognito ígér felejthetetlen zenei élményt a Balaton-felvidéken.

Belgiumban turnézik a Nemzeti Énekkar

hírek 2022. 12. 05.

A december 10-i hangverseny érdekessége, hogy ezen a napon van César Franck születésének 200. évfordulója. A bicentenáriumi programsorozat zárásaként adják elő a zeneszerző kedvenc művét, amelyet a zeneművészet három legfontosabb alkotása között tartanak számon.

Betlehem, ahol Jézus és a street art találkozik – Adventi kiállítás a Deák17 Galériában

Programajánló 2022. 12. 05.

Betlehem, Jézus születésének helyszíne szimbolikus hely, ugyanakkor egy ma is létezó, multikulturális város, ahol ókori romoktól középkori keresztény templomokon és muszlim mecseteken át hatalmas, határzáró betonfalakig és Banksy által festett street art alkotásokig sok minden található.

Hogyan bankoltak a reformkorban? – podcast

podcast 2022. 12. 04.

Egy elutasított hitelkérelem vezette Széchenyi Istvánt a Hitel megírására. Vajon napjainkban hogyan profitálhatunk a műből? Ez is kiderül a Talpig magyar e heti adásából, amiben a reformkori pénzügyi élet játssza a főszerepet. Utánajárunk, mennyire volt biztonságos a korszakban alkuszokhoz fordulni kölcsönért, és választ kapunk arra is, hogyan bankoltak elődeink a reformkorban. Podcastajanló.

Hajógyár × A38: Pátkai Rozina új projektjével, a Minka zenekarral lép színpadra

Programajánló 2022. 12. 04.

A Zene × Színház utolsó decemberi eseményén Péterfy Bori a magyar bossa nova koronázatlan királynőjével beszélget majd. Pátkai Rozina sokoldalú művész, így a Momentán Társulat bőven kap majd muníciót az impróra.

Angyalok őrizzenek: adventi kiállítás Kiskunfélegyházán

Programajánló 2022. 12. 04.

Angyalok őrizzenek címmel nyílik adventi kiállítás a Kecskeméti Katona József múzeum keresztény művészeti gyűjteményéből a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.