fbpx

Retró hétvégét tart a MÁV a Balatonnál

Programajánló 2022. 08. 10.

Retró hétvégét tart a MÁV a Balatonnnál augusztus 13-án és 14-én, a szerelvényeket többek közt Nohabok, 424-es gőzmozdony és más régi mozdonyok húzzák majd.

A Kolozsvári Állami Magyar Színházban lesz látható a Csíksomlyói passió

Programajánló 2022. 08. 10.

Augusztus 20-án, a magyar államalapítás és Magyarország fővédőszentje, Szent István király tiszteletének ünnepnapján adja elő a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Csíksomlyói passió című előadást Vidnyánszky Attila rendezésében a Kolozsvári Állami Magyar Színházban.

Gazdag színházi program a Vásárhelyi Forgatagon

Programajánló 2022. 08. 10.

Gazdag színházi program várja a közönséget a Vásárhelyi Forgatagon, ahol összesen 11 előadást mutatnak be – közölték kedden a szervezők.

Palóc napokat és városnapokat rendeznek Füleken

Programajánló 2022. 08. 10.

Kiállítás, színház, gólyalábas felvonulás, Rúzsa Magdi-koncert várja az érdeklődőket a 31. Palóc Napokon és Füleki Városnapokon péntektől; a felvidéki város háromnapos rendezvényét nyitott pincék napja és zenés várostörténeti séta is színesíti – tájékoztatott a Városi Művelődési Központ (VMK) igazgatója kedden.

Balaton Retrospektív – Tárlatvezetés a Várkert Bazárban

Programajánló 2022. 08. 10.

Augusztus 14-én Glázer Tamás, a népszerű Tóretró Blog weboldal szerzője könnyed és élvezetes stílusban kalauzolja végig a közönséget a Balaton Retrospektív című kiállítás emblematikus tárgyai mögött meghúzódó, eddig ismeretlen történeteken.

Regulyversum Zircen

Programajánló 2022. 08. 10.

A zirci Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház Regulyversum – Mindent Regulyról című kiállítása interaktív módon, játékos formában, de komoly szakmai háttértartalommal mutatja be Reguly Antal kalandos életét és a nyelvrokonság kérdéskörét.

„Amikor szent terekről beszélünk, közösségekre gondolunk” – Dejcsics Konrád fesztiváligazgató az Arcus Temporumról

Programajánló 2022. 08. 10.

Augusztus 26-a és 28-a között ismét várja vendégeit az Arcus Temporum: a bencés szerzetesközösség, valamint barátai és „üzletfelei”, a magyar és nemzetközi művészeti élet neves képviselői. Nem azért, hogy „kioktassák” a világot keresztény kultúrából, hanem hogy a hozzájuk látogatókkal együtt „vállvetve küzdő befogadókká” váljanak.

Daniel Verstappen zongoraművész a Várkert Bazárban

Programajánló 2022. 08. 09.

Nemzetközi hírű belga zongoraművész és zeneszerző lép fel szeptember 10-én a Várkert Bazárban.

Kolozsvári Magyar Napok – Visszatérés a normalitásba

Programajánló 2022. 08. 09.

A koronavírus-világjárvány utáni normalitásba való visszatérés jegyében szervezik a 13. Kolozsvári Magyar Napokat – közölték a szervezők a hét végén kezdődő nyolcnapos rendezvénysorozatot meghirdető keddi sajtótájékoztatón.