fbpx

Kiállítással emlékeznek a füleki múzeum alapításának 70. évfordulójára

kultpol 2021. 12. 03.

Időszaki kiállítással emlékeznek a füleki múzeum alapításának 70. évfordulójára, az alapítás történetét az intézmény gyűjteményéből kiválasztott műtárgyakkal mutatják be.

Igazi különlegességeket ígér a Zeneakadémia 2022-es kínálata

Programajánló 2021. 12. 03.

A neves magyar és külföldi zenészek hangversenyei kevésbé ismert kompozíciókat és szokatlan hangszerpárosításokat is kínálnak – hívta fel a figyelmet Csonka András, a Zeneakadémia programigazgatója.

Búcsúznak a PIM kiállításai

Programajánló 2021. 12. 03.

Búcsúznak a Petőfi Irodalmi Múzeum időszaki és állandó kiállításai: az intézménynek otthont adó Károlyi-palota januárban kezdődő felújítása előtt 2021. december végéig van lehetőségük az érdeklődőknek megtekinteni a tárlatokat.

Budapest Ritmo 2022: a világzene sztárjai Budapestre jönnek

Programajánló 2021. 12. 03.

2022 tavaszán Liraz, Amadou & Mariam, a BOI AKIH és António Zambujo is Magyarországra jön – végre újra eredeti formájában, sőt kibővült programmal rendezik meg a Budapest Ritmót.

December a Turbinában

Programajánló 2021. 12. 03.

December 10. az emberi jogok világnapja, a Turbina pedig számos, a nőket fókuszba helyező programmal készül a hónapban.

Megszólalnak az erősítők az MFÖEK jótékonysági koncertjén

Programajánló 2021. 12. 03.

Jótékony célú koncertezésre csábít a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát (MFÖEK) december 9-én a Turbinában és a képernyők előtt. A hagyományteremtő eseményen a szervezet felkérésére Saya Noé, O’Sullivan és a VAN Filmzenekar csap a húrok közé.

Január az Átriumban

Programajánló 2021. 12. 02.

Nyilvánossá vált az Átrium januári műsora, melyből mindenki kiválaszthatja a számára tökéletes darabot.

Adventi zenei átalakítóshow a Liszt Ferenc Kamarezenekar előadásában

Programajánló 2021. 12. 02.

Az Örökség és megújulás címet viseli a hazai legismertebb kamarazenekar koncertje, amelyen a népzenétől és a cigányzenétől kapott sokrétű motiváció kerül reflektorfénybe a zeneirodalom klasszikusain keresztül. A sztárok és tanítványok pörgős hangversenyén Sergei Dogadin, Várdai István, Sárközy Lajos és zenekara, valamint a Zeneakadémia fiataljai lépnek fel együtt december 5-én a Zeneakadémián.

KMI 12-estek a PIM-ben

Programajánló 2021. 12. 02.

Jövő kedden, december 7-én kerül sor a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatósága (PKÜ KMPI) és a KMI 12 program szerzői évadzáró zenés-irodalmi sorozatának befejező estjére a Petőfi Irodalmi Múzeumban.