fbpx

Rózsa Sándor dohányzacskója a szegedi várban

Programajánló 2021. 10. 22.

Rövid ideig ismét látható lesz Rózsa Sándor dohányzacskója Szegeden: a Vármúzeumban állítják ki a legendás betyárhoz kötődő relikviát október 23-án. A dohányzacskót 2006-ban adományozták a Móra Ferenc Múzeumnak, melyet Laucsik Máté vizsgálóbírónak ajándékozhatott Rózsa Sándor békülésük jeleként.

Világzenei és jazzsztárok, lemezbemutatók, évfordulók a Fonóban

Programajánló 2021. 10. 22.

A Huur-Huur-Tu világhírű torokénekesei, az izraeli, magyar felmenőkkel is rendelkező Omer Klein jazz-zongorista és triója és Marta Töpferová Csehországból származó, az Amerikai Egyesült Államokban élő, egyedi hangú dalszerző-énekes Milokraj nevű formációja is szerepel a zeneház novemberi műsorán.

A legszabadabb díva – Rebekka Bakken a Modern Art Orchestrával ad koncertet

Programajánló 2021. 10. 22.

Rebekka Bakken a tavaly elmaradt koncertjét november 2-án pótolja a Müpában, ahol saját kvartettjén kívül az egyedülálló látásmódjáról és kreatív megoldásairól ismert Modern Art Orchestra csatlakozik hozzá.

Novemberben is várja a közönséget a Vojtina Bábszínház

Programajánló 2021. 10. 21.

Több előadásra válthatunk jegyet novemberben. A színház ajánlóiből idézünk.

Szerelem ősszel – Az Óbudai Társaskör novemberi programja

Programajánló 2021. 10. 21.

Fülei Balázs, Dés László, Balog József önálló estjével, cimbalomgálával, operaesttel, összesen 12 koncerttel – a barokktól Beethovenig –, Bősze Ádám műsorával, további zenei programokkal és a Casanova című, 18 éven felülieknek készült bábkomédiával várja közönségét a Kiskorona7 – Óbudai Társaskör.

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója a Várkert Bazárban

Programajánló 2021. 10. 21.

Október 24-én Hámori Gabriella színésznő segítségével elevenedik meg Gyarmati Fanni naplója a Várkert Irodalom programján.

Doktor Szöszi-musicalt mutatnak be Budapesten

Programajánló 2021. 10. 21.

New York, London és Bécs után Budapesten is látható lesz a Doktor Szöszi című film musicalváltozata. A premier 2022. január 14-én lesz.

Kortárs női zeneszerzők műveit mutatja be a Danubia Zenekar

Programajánló 2021. 10. 20.

Két kortárs női zeneszerző, valamint Carl Phillip Emmanuel Bach és Prokofjev művei szólalnak meg október 26-án az Óbudai Danubia Zenekar hangversenyén Maxim Riszanov vezényletével a budapesti Zeneakadémián.

Ősi ritmusok boroshordóra, avagy a világhírű Enzo Avitabile a Müpában

Programajánló 2021. 10. 20.

Évtizedek óta a világzene élvonalában mozog, rajong Pergolesiért, A bárányok hallgatnak Oscar-díjas rendezője forgatott róla dokumentumfilmet: ő a Nápoly munkásnegyedében született énekes-szaxofonos-multiinstrumentalista Enzo Avitabile, aki eddigi pályája során olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Bob Geldof vagy Tina Turner. Állandó „tettestársa” a lehengerlő Bottari ütőegyüttes – a Müpába is velük érkezik október 30-án.