fbpx

Bejelentette első fellépőit a Kolorádó

Programajánló 2022. 01. 25.

A tavalyi, közel végig telt házas év után minden eddiginél erősebb felhozatallal jelentkezik 2022-ben a Kolorádó Fesztivál. Sosem volt még ennyi friss lemezes, különösen aktuális előadó a budai hegyekben egyszerre, ráadásul a hazai felhozatalban is sikerült begyújtani néhány újabb rakétát.

Kodály emlékezete − a Modern Art Orchestra és a Nemzeti Énekkar ősbemutatója

Programajánló 2022. 01. 25.

Fölszállott a páva − a Tribute to Zoltán Kodály címmel új koncertprogrammal jelentkezik a Modern Art Orchestra (MAO). A zenekar a magyar zeneszerzők előtt tisztelgő sorozatának második részét − a 2018-ban bemutatott Bartók 15 magyar parasztdal után − Kodály Zoltánnak szenteli.

Dés Lászlóval lép színpadra a világhírű Rhoda Scott

Programajánló 2022. 01. 25.

Rendkívüli bejelentéssel lepte meg rajongótáborát Rhoda Scott jazzorgonista, a Hammond-orgona királynője. A világsztár szeptember 11-én a budapesti Dohány utcai Zsinagógában koncertezik, partnere pedig egy másik zenei csillag, Dés László lesz.

Online múzeumi élményeket kínál a Magyar Nemzeti Galéria

Programajánló 2022. 01. 24.

A Szinyei Merse Pál életművét bemutató nagyszabású kiállítás február 13-ig látható a Magyar Nemzeti Galériában. A tárlathoz kapcsolódva online programokat ajánl a galéria a hűvös téli estékre.

Bonchidai táncok, zenék minden szerdán a Fonóban

Programajánló 2022. 01. 24.

Bonchidától Bonchidáig lemezbemutató koncert lesz január 28-án, pénteken a Fonóban.

Újra Futótűz a Radnóti színpadán

Programajánló 2022. 01. 24.

Négy év után újra a Radnóti Színházban látható a Futótűz című előadás. Wajdi Mouawad nagy sikerű drámája Alföldi Róbert rendezésében január végén kerül műsorra, egyelőre Csomós Mari személyes jelenléte nélkül.

Tizedik születésnapját ünnepli az Eszter-lánc mesezenekar

Programajánló 2022. 01. 24.

A mesezenekar január 29-én születésnapi nagykoncertet ad a MOMkult-ban, ahol vendége lesz Halász Judit is. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel.

Az elmúlt évek legjobb METU-animációi online

Programajánló 2022. 01. 24.

2022. január 25-én hetedik alkalommal rendezi meg animációs vetítését a Budapesti Metropolitan Egyetem. A 7. Animascope-on 14 kisfilm látható a 2020-ban és 2021-ben diplomázott alap- és mesterszakos hallgatók diploma- és vizsgafilmjeiből. Az ingyenes eseményt új helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartják.

A teljesség felé: Weöres Sándor sorai Gryllus Dániel előadásában

Programajánló 2022. 01. 24.

Gryllus Dániel dalsorozatát, melyhez Weöres Sándor költői prózájának mondatait vette alapul, február 5-én hallhatjuk a Magyar Zene Házában.