fbpx

A hazai indie zenekarok idén is megrendezik családi fesztiváljukat, a La Boumot

Programajánló 2021. 07. 28.

2020 nyarán öt elismert magyar indie zenekar (Bohemian Betyars, Fran Palermo, Mary PopKids, Middlemist Red, Platon Karataev) a nagy fesztiválok lemondását követően úgy döntött, hogy összefog, és szinte a semmiből megszervezik saját kastélyházibulijukat, a La Boumot. Az igazán egyedi atmoszférájú fesztivált a tavalyi siker után idén augusztus 20-21. rendezik meg Pusztazámoron.

A kétezres évek legnagyobb slágereit hozza el a Tankcsapda a Budapest Parkba

Programajánló 2021. 07. 28.

Hazánk legnépszerűbb rockzenekara − a háromtagú Tankcsapda − a hármas szám jegyében a 30 éves jubileuma után idén három részletben vonultatja fel eddigi életművét a Budapest Park közönségének. Júniusban az első évtizedet teltház előtt idézték fel, de a java még hátravan: július 30-án a 2. évtizeddel, október 15-én pedig a 3. évtizeddel várják a rajongókat.

Szergej Nakariakov zárja a kecskeméti Kodály Művészeti Fesztivált

Programajánló 2021. 07. 27.

Július 19-én vette kezdetét és jelenleg is nagy sikerrel zajlik a nagy múltú kecskeméti Kodály Művészeti Fesztivál, a régió egyik legjelentősebb kulturális programsorozata, amelynek zárókoncertjére július 30-án kerül sor a Nagytemplomban. A záróeseményen Szergej Nakariakov világhírű trombitaművész lép fel a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral, a zenekart Hámori Máté vezényli.

Megemlékezés a pharrajimos roma áldozataiért

Programajánló 2021. 07. 27.

A Roma Produkciós Iroda augusztus elsején 17 órakor tart megemlékezést a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban a roma holokauszt emléknapja (augusztus 2.) alkalmából.

Egy éjszaka a hangszerek királynőjével

Programajánló 2021. 07. 27.

Több mint 60 városban, több mint 100 koncerttel érkezik idén az OrgonaPont sorozat a Filharmónia Magyarország szervezésében, augusztus 7-én pedig az Orgonák éjszakáján népszerűsítik tovább a hangszerek királynőjét. Különlegesség, hogy Ferenc pápa énekegyüttese, a világ legrégebbi kórusa is csatlakozik a programhoz.

Zene és bűvölet: Rodolfo 110 a Várkert Bazárban

Programajánló 2021. 07. 27.

A Várkert Bazár a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával igazi csemegékkel készül 2021 nyarára. Az ódon történelmi falak között – miközben a felejthetetlen panorámában gyönyörködünk – a kiváló akusztika segítségével felemelő és szórakoztató nyáresték várnak az érdeklődőkre. Augusztus 8-án Zene+Bűvölet címmel Rodolfo születésének 110. évfordulóját lehet megünnepelni az alkotókkal.

Tizedik alkalommal jelentkezik ingyenes programjaival az OperaFüred

Programajánló 2021. 07. 27.

Tizedik alkalommal jelentkezik ingyenes programjaival az OperaFüred: a Magyar Állami Operaház Bizet, Offenbach, Erkel és Johann Strauss népszerű műveinek részleteivel várja a közönséget csütörtöktől augusztus 1-ig Balatonfüreden.

Kezdődik a Thealter nemzetközi színházi fesztivál Szegeden

Programajánló 2021. 07. 27.

Színháztudományi konferenciával kezdődik el a Thealter nemzetközi színházi fesztivál programja csütörtökön Szegeden – tájékoztatott a szervező MASZK Egyesület.

Két hét múlva kezdődik a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Programajánló 2021. 07. 27.

Harminc ország 370 alkotása lesz majd látható a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon augusztus 11. és 15. között.