Az úgynevezett Hild Kultudvar táncházakkal, koncertekkel, irodalmi beszélgetésekkel és kisebb színházi előadásokkal csábítja a főtér környékén andalgókat. A programok a Széchenyi tér egyik meghitt belső zugában, a Hild Udvarban zajlanak júniustól augusztusig. Június 11-én és 25-én a Tanac Táncház, 19-én Kéméndi Tamás szólóestje várja a látogatókat, július 1-én Görföl Balázs esztéta beszélget Kiss Tibor Noé íróval, majd az udvarból nyíló Művészetek és Irodalom Házában tart közös előadói estet Dragomán György író és Szabó T. Anna költő június 22-én.     

Dragomán György és Szabó T. Anna
Folytatódik a Pirogránit Esték sorozat:

június 10-én a Mongooz and The Magnet zenél, június 17-én a Karosi Júlia Quartett jazzkoncertjét élvezheti a közönség. Június 18-án Szeder, 24-én a Juhos Együttes lép színpadra, míg 25-én egy dupla koncert várja az érdeklődőket: Boebeck és a Lázár tesók tartanak lemezbemutatót. A Zsolnay-negyed Pirogránit Udvarán zajló koncerteket továbbra is fényfestés színesíti.     

Június 10-én Pécsről nézve részleges napfogyatkozás lesz látható, amit a kultnegyedből egy távcsöves bemutató keretében, szakemberek segítségével ingyenesen nézhetnek meg az érdeklődők.     

Szeder
Folytatódnak a Cella Septichora Látogatóközpont és a kulturális negyed tematikus, vezetett sétái is,

de újdonság az Amiről a sírok mesélnek című program, amelyen a Cella Septichorában talált leletek nyomába eredhetnek a résztvevők – a pécsiek ötvenszázalékos kedvezménnyel.     

Szintén újdonság a szecesszió világnapja alkalmából induló Zsolnay és szecesszió című idegenvezetés június 12-én a Zsolnay Kulturális Negyedben. A Kodály Központban június 7-én Dés László lép fel Szinetár Dórával, míg 15-én Lajkó Félix Liszt-díjas hegedűművész és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész közös koncertje hallható.     

Az időszakos kiállítások kapcsán július 8-ig látható a Magyar géniusz című tárlat a Pécsi Galériában, a Zsolnay Negyed m21 Galériájában pedig július 18-ig tekinthető meg az Országos Kerámiaművészeti Biennálé, valamint a Plakátok/Posters 7×75 című kiállítás.     

A ZSÖK előzetesen egy júliusi programot is jelzett: július 15–18. között rendezik meg a LOKART című első pécsi képzőművészeti fesztivált a belvárosban.

Képek forrása: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.