A sokszínű őszhöz a megújult Orrbár és változatos programok társulnak a fedélzeten: a szeptember Váli Dezső festőművész gondolataival indult, a 14-i Beatz x Poe’s alkalmával Doktor Monoton, Hugee és a Móricz-ösztöndíjas Székely Zoárd izzítják a hangulatot. A 21-i Deck az A38 Hajón beleolvad a 16. Újbuda Jazz Fesztivál programjába, Kertai Csengerrel és a Hász Eszter Quintettel a főszerepben. Müller Péter Sziámi minden eddiginél több vendéget invitál Dalműhelyébe, köztük Kiss Llászlót (URH, Európa Kiadó) és Döbrösi Laurát (Aranyélet, Félvilág).

Váli Dezső több évtizede színesíti a magyar képzőművészeti palettát, munkásságának két kiemelkedő sorozata a Zsidó temetők és a Műterem képek címet viseli. A művész a szeptember 7-i kortárs esten Horváth László Imre moderálásában enged betekintést egyedülálló alkotói filozófiájába és módszereibe. Az eseményt az ATMO helyezi zenei keretbe.

A Beatz x Poe’s a fellépői a rezidens Dj Lee n’gum és az ATMO harmóniáira építik szövegüket. Színpadra lép a friss Móricz-ösztöndíjas Székely Zoárd, Szabados-Mavrák Kata Hugee énekes, slammer, ceremóniamester: a magyar slam poetry ősanyja. Harmadik fellépő Doktor Monoton, aka Osváth Sándor, a MULATÓ AZTÉKOK pHLaTja. A Beatz x Poe’s sorozatszerkesztői Csider István Zoltán költő, slammer, rapper és Pion István költő, slammer, újságíró.

Szeptember 21-én, az Újbuda Jazz Fesztivál programjába simuló Deck az A38 Hajón estre két visszatérő fellépő érkezik, akik már második kötetükkel, illetve lemezükkel büszkélkedhetnek. Hász Eszter Quintetje jazz-örökzöldeket, elektronikus zenei elemeket, valamint népdal feldolgozásokat hoz a színpadra, Kertai Csenger Hogy nekem jó legyen című legfrissebb kötetét mutatja be.

Müller Péter Sziámi Dalműhelyében bemutatkozik társszerzőként Kiss Llászló gitáros, énekes, zeneszerző (URH, Európa Kiadó), valamint Sziklai Zoltán Sziki, akihez zenésztársa, Kiss Dávid is csatlakozik. Az Aranyélet Mirájaként ismertté vált Döbrösi Laura színésznő felfedi énekesi ambícióit: az általa választott dalszövegekhez Merkl Tamás írt zenét, aki az ATMO-val együtt kíséri a műsorban.

Részletes program, bőséges információk, fotók, galériák és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. Interjúk, hírek, premierek az A38 Hajó blogján

Kiemelt kép: Árnyjátékok/Somay Márk