A színészek az előadások előtt és után szívesen maradnak még a városban, ezért a Király utcában, a Széchenyi téren vagy éppen a Zsolnay Kulturális Negyedben is felbukkanhatnak, a szervezett közönségtalálkozókon pedig közelebbről is megismerhetjük őket, lehetőségünk nyílik feltenni a minket foglalkoztató kérdéseket. A fesztivál keretében közönségtalálkozót tartanak a Madách Színház színészei június 16-án 18 órától a Fesztivál Sétányon, június 17-én 18 órától a Győri Nemzeti Színház színészei szintén a Fesztivál Sétányon várják az érdeklődőket, 19 órától pedig a Pesti Magyar Színház művészei beszélgetnek a közönséggel a Miénk itt a Térben.

duende
Duende

A zenei programkínálat is kecsegtet érdekességekkel, mint például a Duende alternatív rockzenekar koncertjével, amely június 16-án 18:30-tól lesz a Fesztivál Sétányon. Latinos dallomokra, balladákra, kőkemény hazai rockra és csodálatos lírára lehet számítani a színészként és rendezőként is ismert Menszátor Héresz Attilától, valamint egyik legjobb kortárs gitárművészünktől, Kardos Dánieltől. További zenei csemegét jelent a Horváth Bros., vagyis a Horváth ikrek produkciója, akik a fesztivál teljes időtartama alatt izgalmas produkciókkal várják a látogatókat. Nemcsak előadó-művészeti estjeiken hallhatjuk őket, de folyamatosan adnak elő unplugged és közös koncerteket, performanszokat is. A Fesztiválbuszra szerencsés időben felszállók egy-egy improvizált előadásnak, illetve koncertnek is részesei lehetnek. Andris és Peti ugyanis mindenhol ott lesz, és meglepő, merész előadásokkal, váratlan meglepetésekkel várja a POSzT Fesztivál vendégeit.

Az előadó-művészet és a pantomim műfaj kedvelőinek ajánljuk a Best of Méhes Csaba című produkciót, amelyet június 17-én 17 órától mutatnak be a Fesztivál Sétányon. A 45 perces játékidőben pantomim-etűdökre, monológokra és Méhes Csaba-féle felsőfokú szórakoztatásra lehet számítani.

Arc/Álarc címmel szakmai beszélgetést szerveznek a színházi és a rituális maszkok történetéről június 17-én 16 órától a Művészetek Házában. A maszkos alakosodás napjainkban is eleven formáinak gyökereiről Tömöry Márta színháztörténésszel és Szász Zsolt dramaturggal, rendezővel, a Szcenárium folyóirat felelős szerkesztőjével beszélget Juhász Kristóf író, újságíró. Gajdó Tamás pedig arról mesél, milyen volt a kendőzés, a sminkelés és a maszkírozás a színházi félmúltban.

faklya

Fáklyás városnézésre hívják június 16-án a POSzT látogatóit, akik az előadásokat követően romantikus nyár esti sétára indulhatnak, és így kivételes módon ismerkedhetnek meg a pécsi belvárossal. A városnézés során fáklyafénynél tekinthetik meg a Széchenyi tér főbb nevezetességeit, a Színház teret és a pécsi sétálóutca legjelentősebb épületeit. A Búza téren átkelve a Tudásközpont és a fényárban úszó Kodály Központ érintésével a Major utcán keresztül érkeznek majd a résztvevők a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ahol a POSzT Fesztivál hajnalig tartó színes forgataga várja őket.

Az ingyenes fáklyás városnézés korlátozott férőhelyei miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az indulások napján 19 óráig fogadnak el a szervezők. Jelentkezni, a részletekről érdeklődni a pecs@tourinform.hu e-mail címen, a 06/ 72 213-315 vagy a 06/ 72 511-232-es telefonszámokon, illetve személyesen a Tourinform Széchenyi téri irodájában lehet.

További információk a poszt.hu oldalon olvashatóak.

Összeállította: Vargacz Alexandra

Cikkfotók: poszt.hu