A ?Rajzoljunk Álmokat? című új lemez az elmúlt 25 év szakmai múltjához hűen letisztultan és hitelesen hozza azt a hangzást, amiért a szívünkbe zártuk a zenekart. Népzenei elemektől kezdve a punkosabb hangzáson keresztül, a mélyen ható melódiákig mindent megtalálunk itt, amit csak egy Republic albumon kereshetünk. A számokat hallgatva, szinte érezni lehet azt az alkotói közösséget, melynek tagjai már egy pillantásból is értik egymás szavát. Számukra nem kérdés, hogy a legnagyobb tiszteletadás a múlt, a barátok, a rajongók és egymás iránt az, ha folytatják azt az utat, amelyet negyed évszázada képviselnek. A lemez dalai szép lassan születtek és forrtak ki; az első a már egy éve rádiós sláger címadó szerzemény volt. A következő slágergyanús dal, az album nyitószáma, a ?Sebek a szívemen?, egy népies motívumokkal is megfűszerezett fülbemászó dallam.

IMG_9961

Ahogy azt a Republictól megszokhattuk, a zenekar minden tagja kivette részét az alkotói folyamatból (Boros Csaba ? énekes, basszusgitáros; Patai Tamás ? szólógitár, vokál; Nagy László Attila ? dobos; Halász Gábor ? szólógitár, vokál). Sőt?, valahol a fejekben Bódi László Cipő is mindig ott volt velük. ?Nem vele, de nem is nélküle születtek az új dalok.? ? fogalmaz Boros Csaba, a Republic énekes-frontembere, aki azt is bevallotta, hogy gondolati síkon az alkotói egység érintetlen: ?A szívünkben és a fejünkben ott volt velünk az új dalok születésénél.? Cipő régi, a ?szöveg-ötletelésben? korábban is közreműködő közeli barátja, Wéber Ferenc is részt vett több dal szövegírásában. Az ő gondolatvilága nagyon közel áll hozzá, egyfajta szellemi közvetítője a mostani dalokban Cipő látásmódjának. Újdonság, hogy a zenekarral 18 éve fellépő Szabó András, hegedűs, akusztikus gitáros egy dala is felkerült az albumra.

A Republic ?Rajzoljunk Álmokat? című új albuma május 4-től kapható az ország legnagyobb üzemanyagtöltő hálózatának állomásain.