fbpx

Random Trip feat. – Csak boldog dalpremier

Minden korábbinál nagyszabásúbb sztárfelállásban készítette legújabb dalát a Delov Jávor vezette, több mint egy évtizede működő improvizációs közösség, a Random Trip. A Csak boldog című dal alapverzióját jegyző Bagossy Norbert mellett közreműködik a Margaret Island tagsága, Mező Misi és Szebényi Dani, valamint Pásztor Anna.

Bár a legtöbben improvizációs közösségként tekintenek a folyamatosan változó felállású Random Tripre – 2009-es első koncertjük óta több mint háromszáz zenésszel játszottak együtt –, több alkalommal bizonyították már, hogy remek popslágereket tudnak készíteni. Ilyen volt a Szeretem a reggelt Tóth Verával és Wolfie-val 2016-ban, a Hajolj közel Lábas Vikivel és Járai Márkkal 2017-ben és a Benned a fény Jónás Verával, Koszi Jankával, Lábas Vikivel és Tóth Verával 2018-ban.

Delov Jávor most még magasabbra rakta a lécet.

A dal mágikus alapötlete Bagossy Norbitól, a Bagossy Brothers Company frontemberétől származik, akihez az alkotó folyamat során csatlakozott a Margaret Island három tagja – Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf –, Szebényi Dániel énekes-billentyűs (Kowalsky Meg A Vega), valamint egy rapbetét erejéig Pásztor Anna.

Az összeállítás egy évig csiszolta a dalt Toldi Miklós producer-hangszerelő vezetésével, majd szinte az utolsó pillanatban kiegészültek Mező Misivel, aki sajátos érzelmeket csempészett a rá osztott sorokba. A dal szövegében egy versszakot Szepesi Mátyás, a Konyha frontembere és a Random Trip menedzsere (valamint több Margaret Island-dal szövegírója) vállalt magára, újabb szemszögből közelítve meg a boldogságkeresés kérdését.

A végeredményre az alkotók maguk is nagyon büszkék.

„Nagyon izgalmas volt a megszokottól eltérő csapattal alkotni, mivel ilyen formában még sosem vettem részt dalszerzésben. Mindenki ötletelt és odatette magát, és engem is engedett a csapat elvonulni, hogy egy kicsit mégis a komfortzónámon belül mozoghassak” – nyilatkozta Bagossy Norbert az alkotás folyamatáról.

„Ez egy olyan együttműködés, ahol nem csak a saját teljesítményére, lelkületére, jelenlétére koncentrál az ember, inkább a többi előadót akarom megismerni, a lelkületüket, jelenlétüket, zeneiségüket! Ez vonz igazán ebben a zenei kalandozásban! A közös alkotás alatt megismerni a másikat teljes egészében” – mondta Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere.

„Sokunk kedvence John Lennon anekdotája, mikor gyerekkorában arra kérdésre, hogy mi akar lenni, ha nagy lesz, azt válaszolta, hogy »boldog«. Mindannyiunknak mást és mást jelent a boldogság, és még ugyanazon ember életében is időről időre megváltozhat a boldogság fogalma. Nekem 2020 egy ilyen változás időszaka volt, a dal számomra egybeforr és érdekesen »rímel« a tavalyi esztendővel. És ha már szóba került John Lennon, külön érdekesség a klipben megjelenő – Yoko Ono: Játssz bizalommal! címet viselő sakktábla-installációja által inspirált – jelenet, melynek középpontjában a béke, a boldogság egyik alappillére áll.” (Delov Jávor)

A Random Trip az új dallal együtt jelenti be idei legnagyobb koncertjét is, amelyre 2021. augusztus 24-én kerül sor a Budapest Parkban. Itt először csendül majd fel élőben a Csak boldog című dal, annak valamennyi közreműködőjével.

Forrás: Random Trip

A rovat további cikkei