fbpx

Ránki Dezső zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek

Ránki Dezső zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek. A Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében szeptember 27-én Schubert és Debussy darabjait hallhatja a közönség.

A kétszeres Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Ránki Dezső koncertjét szünet nélkül, egy részben rendezik meg. A műsoron Franz Schubert a-moll szonátája és négy impromptuje, majd Claude Debussy Gyermekkuckó és Metszetek című szvitjei szerepelnek.

A MVM Koncertek Zongora-sorozatának következő koncertjén, október 24-én a Zeneakadémia Nagytermében Balázs János lép fel, majd a Müpában november 9-én Alekszandr Gavriljuk szólóestjével zárulnak a 2022-es év zongoraestjei.

A 20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora-sorozat programjában Bogányi Gergely, Grigorij Szokolov, Balázs János és Fazil Say koncertjei várhatók a Müpában 2023-ban. A koncertek a Zeneakadémián, a Magyar Zene Házában, a Festetics-palotában és a Bartók Emlékházban is folytatódnak jövőre. Bővebb információ pontos műsorokkal a www.azongora.hu honlapon olvasható.

Nyitókép: Ránki Dezső kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Zeneakadémia Nagytermében. Fotó: Szöllősi Mátyás

A rovat további cikkei