fbpx

Reflektor néven új zenei fesztivált rendeznek Budapesten

Idén július 14. és 16. között rendezik meg először az Örs vezér tértől pár percre, Fehérdűlőn Budapest új zenei fesztiválját, a Reflektort.

A most induló Reflektor missziója, hogy olyan nemzetközi fellépőket mutasson be a három nap alatt, akik tőlünk nyugatabbra rendszeres fesztiválszereplők, de itthon csak ritkán vagy egyáltalán nem láthattuk őket élőben. Sokan csak a fő fellépők miatt váltanak jegyet a nagyobb fesztiválokra, és véletlenül találják magukat kisebb, de szuper koncerteken, mások pedig direkt a plakátok alsó sorai miatt mennek ki egy-egy napra bulizni. A Reflektor ezt a két tábort hozza össze:

a szervezők olyan fesztiválok koncepciójából merítettek, ahol a középpontban a zene áll, és a látogatók délutántól hajnalig hallgathatják az ismert és a feltörekvő előadók koncertjeit.

A kisfesztivál a műfaji keretek széles palettájából válogat, az első bejelentett nevek között találunk fülbemászó pszichedelikus popot, slágeres posztpunkot, jazzes lo-fi hiphopot és kísérleti elektronikát is. A Reflektoron fellép a Temples, Son Lux, Squid, Seafret, Weval és a Porridge Radio is. Mindez Budapest belvárosától nem messze, ipari környezetben valósul meg: egy volt kamionmosó ad otthont a Reflektornak.

További fellépők és részletek a fesztivál honlapján olvashatók.

Nyitókép: Porridge Radio. Forrás: Reflektor Fesztivál

A rovat további cikkei