Rendezd be Jimmyék kecóját! felkiáltással indított közösségi finanszírozási kampányt a StageHive-on egy fiatal hazai alkotócsapat, a NESSZ. A feltöltés, vagyis február 7-e óta máris példátlan sikert értek el vele hazai előadó-művészeti körökben. A csapat első színházi bemutatójára eddig mintegy 250.000 forintot adtak a nézők az ügyért, és bár a célösszeg már összejött, a szabályok szerint a kampány még közel egy hónapig düböröghet.

Az előadás létrejöttét az NKA is támogatta, de a minőségi alkotómunkához szükséges anyagi háttér előteremtését közösségi finanszírozás segítségével szerették volna kiegészíteni. Ehhez a tavalyi évben indult előadó-művészeti közösségi platformot, a StageHive-ot hívták segítségül.

A NESSZ kampányvideója

A kampány célja, hogy a közönség támogatásával összegyűlt pénzből a csapat berendezhesse „Jimmyék lakását”, vagyis hogy meg tudják venni a díszletelemeket, kellékeket, és jelmezeket vásárolhassanak. 555 eurót tűztek ki célul, a közösségi finanszírozás szabályainak megfelelően pedig cserébe változatos ajándékokat – személyre szóló videóüzenetet, kitűzőt, az előadásra szóló jegyet és próbalátogatást – ajánlottak fel a támogatóknak. A Nézz vissza haraggal produkciót Pigler Bence rendezi, a szerepeket Barna Zsombor, Osváth Judit, Pájer Alma Virág, Tzafetás Benjámin és Kerekes József alakítják. Barna Zsombor új szerepkörben is kipróbálja magát: nemcsak színészként, hanem fordítóként is jegyzi a darabot.

Az előadásról a csapat így ír: „John Osborne 1956-ban írt, Dühöngő ifjúság című drámája az akkori fiatalság kilátástalan helyzetéről, egzisztenciális és morális válságáról szól. Természetesen sokat változott a világ az elmúlt 64 évben, de valahol mégis ugyanolyan maradt. Azt érezzük, hogy bár a mű nemigen tekinthető már kortársnak, a mondanivalója, az alapfelvetése igenis érvényes a mai fiatalságra, a mi generációnkra.”