A kollégium azt szeretné, hogy ne csak egy szűk mag kiváltsága legyen az állami támogatás. A lehető legtöbb szerzőt és előadót elérve a pályázás lehetőségét mindenki számára lehetővé kell tenni. Ennek első és legfontosabb lépése, hogy a leendő pályázók értesüljenek a pályázati kiírásokról. Több mint egymilliárd forintnyi igény futott be a 100 milliós keretre. Nem kis feladat hárult a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságának munkatársaira és a hattagú kollégiumra. A többhetes feldolgozás, értékelés után a pályázók csaknem egyharmada kapott támogatást.

dsc_1990__copy__600x399
Margaret Island

 

A részletekről a következő linkre kattintva olvashatnak: http://www.nka.hu/dontesek/kollegiumi_dontesek/konnyuzene_160722.

Az NKA minden támogatásban részesült pályázó figyelmét felhívja, hogy tartsák magukat a pályázatukban leírtakhoz. Az eddigi gyakorlattal ellentétben csak rendkívüli esetben van lehetőség a beadott pályázat tartalmának módosítására. Vagyis kérik, hogy mindenki tartsa be a határidőket és végezze el a vállalt feladatokat a lehető legmagasabb szakmai színvonalon.

 

Törekedjen mindenki a számviteli fegyelem betartására! Sajnos több olyan pályázatot nem tudott a kollégium támogatni, melyeket arra érdemesnek tartott, mivel elszámolási kötelezettségüknek nem tettek eleget.

 

Meghiúsulás esetén a megítélt támogatást a Könnyűzene Kollégiuma nem kapja vissza. Ezeket a támogatásokat az NKA Bizottságának döntésétől függően az NKA 20 kollégiuma között osztják szét.

 

Azok se csüggedjenek, akik most nem jutottak támogatáshoz, hiszen a könnyűzenét az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium (CSTPIK) is komoly összegekkel támogatja. Fontos, hogy a CSTPIK nem csak most induló, kezdő előadók részére írt ki pályázatokat.

 

Már most rengeteg a tapasztalat és az új ötlet. A Könnyűzene Kollégiuma évente kétszer ír ki pályázatokat, tavasszal és ősszel. Az őszi kiírások sokban fognak hasonlítani a tavaszi kiírásra. Az apró módosítások mellett lényeges különbség lesz, hogy nagyobb keret áll rendelkezésre, mint az első félévben. Fontos, hogy csak az juthat támogatáshoz, aki pályázik, illetve aki pályázik az nem biztos, hogy kap támogatást.

Fotó: Csákvári Zsigmond