A januárban rendezett XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, majd a Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon egyaránt különdíjat nyert párost a budapesti seregszemle után keresték meg a japán szervezők, hogy meghívják őket a novemberi seregszemlére ? mondta el Fehér Ádám az MTI-nek. A shizuokai programban az artisták mellett más művészeti ágak képviselői is bemutatkoztak a közönségnek. ?Hét és harminc perc közötti előadásokkal lehetett indulni, így volt, aki nemcsak egy számot, hanem komplett műsort mutatott be? ? fűzte hozzá a fiatal artista.

e7a6f6b910c37abcb54adf404e3a392a_L

 

Fehér Ádám elmondta, hogy a produkciókat egy 30 fős, civilekből álló zsűri értékelte, amely elsősorban nem a technikai teljesítményt, sokkal inkább a látványos, közönségnek tetsző előadásmódot díjazta. A fiatalok másodikak lettek a mintegy tizenöt, Európából és Amerikából induló produkció közül. A seregszemlén a japán előadók külön szekcióban indultak, őket külön zsűri értékelte. ?Nagyon jó élmény volt ez a fesztivál, a japán emberek nagyon udvariasak és kedvesek. Reméljük, hogy legközelebb is meghívnak majd minket a Daidogeire? ? mondta Fehér Ádám.

2735facec1d89ee0a8d2497f18c9f8af_L

 

Az artisták öt méter magas, gumival bevont és négy oldalról kifeszített kínai rúdon mutatják be erő- és akrobatamutatványaikat. Fehér Ádám és Kassai Benjámin a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolába jártak, ott ismerkedtek meg és évek óta közösen lépnek fel.

_DSC0167

 

A Daidogei név japánul utcaszínházat jelent. Ázsia egyik legismertebb előadóművészeti fesztiválját 1992 óta minden évben november elején rendezik meg a majdnem négymillió lakosú Shizuokában, ahol eddig 90 csoport lépett fel 1,5 millió néző előtt.

 

Forrás: MTI

Fotó: fnc.hu