A Ravenna Nightmare Filmfesztiválon a kritikusok zsűrije a legjobb rendező díjával tüntette ki Bergendy Pétert a Post Mortemért. A Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével készült borzongató kísértetfilm országszerte látható a mozikban.

The Dark Side of Movies – a mozi sötét oldalát megidéző horrorfilmfesztivált 19. alkalommal rendezték meg november első hetében Ravennában. A nemzetközi versenyprogramban a kritikusokból álló szakmai zsűri Bergendy Pétert tüntette ki a legjobb rendező díjával a Post Mortemért a hétvégén. A zsűri indoklásában kiemelte: „A horrorfilm műfaja mindig remek lehetőséget kínál arra, hogy nagy történelmi pillanatokra reflektáljon, de ezzel sajnos ritkán élnek az alkotók. Csodás meglepetés, hogy a Post Mortem élt a lehetőséggel, és a zsánerfilmből metafora született.”

A különleges hangulatú magyar mozifilm, melynek főhőse egy vándorfotós, már egy éve szép sikerekkel járja a nemzetközi filmfesztiválokat, mintegy 30 seregszemlére kapott meghívást, és Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Kanadában is több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilmes mustrákon. Az első világháborút követő spanyolnátha-járvány időszaka alatt játszódó borzongató kísértetfilm főszereplője Klem Viktor és Hais Fruzsina. Nyáron, az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije a legtöbb kategóriában – operatőr, vágó, látvány, maszk – a Post Mortem alkotóit díjazta.

A hazai mozikban országszerte látható a Post Mortem, mely a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, producere Lajos Tamás és Köves Ábel. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás Magyarország hivatalos nevezettje a 2022-es Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájában.