Az iparágban jelenlévő munkaerőhiányra reagálva idén a hazai képzési paletta is bemutatkozik, valamint különféle workshopokkal, az elmúlt év újdonságait és sajátosságait bemutató előadásokkal, esettanulmányokkal gazdagodik a konferencia.

Tavaly a Rendezvény ReStart konferenciát azzal a céllal rendezték meg, hogy iránytűt adjon a rendezvényszektornak a másfél évig tartó lezárások utáni újrainduláshoz, hogy párbeszédet teremtsen ne csak egyes szakmai ágazatok szereplői, de az egész rendezvényszakma között, legyen az érintett szabadidős vagy üzleti eseményekben.

A tavalyi konferencia sikerén felbuzdulva a Rendezvény ReStart 2022 immáron szezonnyitó eseményként várja a rendezvényipar képviselőit.

A konferencia célja, hogy ismét összehozza a rendezvényipart, és az elmúlt év tapasztalatai alapján továbbépítse az összefogást, amellyel az érintett hazai szereplők összehangoltabban, egymás iránt tanúsított több megértéssel és hasonló szabályozási keretek között tudnak együttműködni.

Ennek elősegítésére idén is döntéshozók és szakemberek segítségével igyekeznek megérteni a rendezvényszabályozás és -finanszírozás rendszerét, követni annak változásait, ütköztetve a döntéshozók és a szakmában dolgozók tapasztalatait a témában. Emellett fontos szerepet kap a tudásmegosztás és az elmúlt év tapasztalatainak megvitatása esettanulmányokon keresztül.

A munkaerőhiány okozta problémákra reagálva idén először a hazai képzési paletta is bemutatkozik – a középiskoláktól a felnőttoktatáson át a felsőoktatásig –, hogy ezek megismertetésével hosszú távon elősegítsék a munkaerőhiány csökkentését.

Az előadások során a résztvevők megismerhetik a szolgáltatói szektor legérdekesebb iparági újdonságait és trendjeit, valamint tréningek és workshopok segítségével mélyülhetnek el egy-egy témában. Ezek közt is kiemelt szerepet kap a mentális egészség és a fenntarthatóság témája.

A Rendezvény ReStart konferencia május 31-én a Bálnában lesz. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A konferencia szervezője a Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA).

A nyitókép a 2021-es konferencián készült. Forrás: Magyar Turisztikai Program Alapítvány